Diskusia k téme Prestávam počúvať Rádio Regina
Regina je rádio, z ktorého sa dozviem najviac informácií z regionu. Spôsob moderovania mi vyhovuje , nie je taký unáhlený " komerčný". Ja ho počúvam velmi rád ,aj moja manželka, a to máme do dôchodku dosť daleko.Kedže je to rádio verejnoprávne, má aj najlepšie podmienky, aby vysielalo čo najviac informácií z regionov.Vyhovuje mi širokospektrálnosť obsahu.Rád si vypočujem rady pre záhradkárov,aj bežné problémy ludí, aj reportáže z konkrétnej dediny atd.Hudba je u mňa druhoradá,ale tiež mi vyhovuje. Celkovo pôsobí na mňa toto rádio "upokojúco"-pohodovo. Toto rádio nemá konkureciu, zato má aj tak velkú počúvanosť, hlavne u poslucháčov nad 40 rokov, čo sa mi zdá úplne logické .
Skor je smutne, ako nehospodarne funguje Regina. Na co je pri vysielani aj technik, aj veduci vysielania, aj moderator? Aspon takuto info mam ja od dcery ktora tam bola na exkurzii. Osobne Reginu nepocuvam, tiez mam pocit, ze sposobom komunikacie je urcena vylucne ludom v dochodkovom veku. Ako zaujme mladsie generacie? Oproti Slovensko 1 je to omnoho, omnoho slabsie. Zaroven chcem vsak povedat, ze ma tesi, ze prave SRO vlastni kvalitativne najlepsie radia - SRO - informacne a profesionalne, _FM- hudobne, obsahovo, originalita.
veď cieľom komerčného rádia je vysielanie reklám 24/7. keďže ale toto nie je z rôznych dôvodov možné, bohužiaľ musia vysielať aj tzv. doplnkový program, najčastejšie v podobe hudby, dostatočne často opakovanej, aby sa človek potom vyslovene na reklamu (a s ňou spojenú prestávku v tejto hudbe) tešil.
niektoré stanice ešte platia aj taký luxus, ako je napr. moderátor na celú dobu vysielania, pričom by (podľa vzoru maďarských kolegov) stačilo zaplatiť moderátora na pol hodinu, ten by nahral vstupy na pol dňa a je vymaľované :-)
Tam sa ešte totiž neskončil socializmus, oni sú zmýšľaním, konaním a vysielaním ešte niekde v 85. šecko vydrbať preč!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň