Diskusia k téme výberové konanie 2011
Aj Ja som zvedavy aka bude reakcia BEST alebo TU. Ak su
nepravom obvineni, mali by to vysvetlit a nie sa tvarit ako mrtvy chrobak. Inac si vsetci budu mysliet ze radia z BA si vedia vsetko vvybavit (co je v slovenskej dedine asi pravda).
Pozrite si na tejto stránke lištu vpravo a vyberte si rádio Best. Už viac ako týždeň je zavesené aj štúdio Košice. A viete kto vyhral...Aké jednoduché.
Som prekvapený, ako ticho je okolo licečného konania a najmä problému "individuáne" koordinovanej frekvencie Best pre KE. Čakal som reakciu z Bestu alebo Telekomunikačného úradu na také vážne obvinenie, ale zatial nic. Aj radia.sk cudne mlčia o tejto kauze. Žeby mali maslo na hlave a nevedia ako rozchodiť túto kauzu? Nevedia, ako vysvetliť, že frekvencia o ktorú mohli súťažiť všetky rádia (aj tie ktoré sú v asociácii) bola pokútnym spôsobom daná len jednému rádiu?
P.S. Čakám vyjadrenie kompetetných k tejto kauze, ináč neverím, že to nebol podvod na iné rádia.
93,8 a 94,0 by mohlo získať BEST.......a 94,8 Hornet alebo Dobré Rádio....ale skôr som za Hornet
Úplne súhlasím rozhlas by chcel všetko. Zabudol si dodať že nevysiela ani na 90,8 po JM. Ja by som im už nepridelil nič.
Nechcem podporovať nikoho ale ak by jednu dostal Hornet a druhú Dobré rádio a vrátili by ako spomínali ich pôvodné vysielače, tak možno do roka by sa v jesennom konaní 2012 mohli uchádzať ďalší o Košice 103,2 a Prešov 97,2, či už samostatne alebo spolu. Ak by 93,8 dostal Rozhlas tak frekvenčné spektrum príde o ďašiu lukratívnu frekvenciu (oni totiž nikdy nič nevratia) a dopadne to ich neefektívnym využívaním. Pred rokom tak SRo obral Slovensko o tri fekvencie - BA 98,9, Dubnicu ktorú mohol mať Hornet, či Kráľovu hoľu, na ktorej mohol vysielať taktiež súkromný vysielateľ buď Expres, či Fun, ktorí mohli po jej získaní niečo vrátiť a dať možnosť na rozvoj ostatným. Všetky sú dodnes nerozvysielané. Takýmto tempom je frekvencii menej. A bolo by normálne ak by sa zčasu na čas poupratovalo aj v sieťach vysielateľov výmenou silňejších za niekoľko slabších a pod. Niekto duplicitne prekrýva územie a iný nevie spojiť dve blízke lokality. SRO chce Košice pre Patriu na 12h denne a v ostatnom čase pre Devín, ktorý už má, síce slabšiu (500W) ale rovnako v KE. Rada by mala prísnejšie overovať technické a finančné prostriedky pre získanie novej frekvencie a určite nepustiť na konanie subjekt, ktorý nemá rozvysielané staršie frekvencie a to rovnako pre verejnoprávnu inštitúciu tak aj pre licencovaných vysielateľov. Za tie dlhé roky to tu mohlo celkom inak vyzerať.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň