Diskusia k téme Radiá v DVB-T
Devin
Junior
Litera
PatriaFM
PatriaRD
Pyramida
Radio_FM
ReginaBA
ReginaBB
ReginaKE
Slovakia
Slovensko
Ak máš vežu ktorej výkon je povedzme 100W, tak sa predpokladá že nemôže zožrať len nejakých 10W. Energiu ktorú zariadenie vydá, musí od nekadiaľ zobrať. Nejaké rádio s 5 wattovým reproduktorom má tú spotrebu nižšiu. Samozrejme že reproduktor nie je jediný žráč energie
Kolko ma spotrebu bezna veza? Moze to byt okolo 100 W? Tusim taky udaj som kedysi nasiel v papieroch k vezi, no zdalo sa mi to dost. Potom ta dnesna telka vychadza celkom v pohode.
Bol by som zvedavý koľko by to bolo u mňa pri vypnutí obrazovky. Mám takú funkciu.
Dnes som zapojil merák k TV Samsung a meral som odber prúdu
Pri pozeraní TV asi 140W
a pri radii 52 W (počuval som Sro1 v DVB-T)
čo je bežná spotreba hocijakeho slušného radia alebo Notebooku
Takže polial má nekto slušný zvuk z televizora je jedno či počuva radio cez TV alebo cez nejaky analogový FM prijimač
Tiež chválim, ešte tak doplniť EPG..
A zvuk Klasiky, Litery a Juniora je potlačený smerom nadol oproti iným rádiám v MUX-e.
Vidím že pomali pribudaju radia v multiplexoch
Na jednej strane to somarina davať TVplexu aj radia
ale na druhej strane kedže tu nieje ešte v dalekej buducnosti DAB (myslim slovensko)
je to jediná možnosť ako dopraviť kvalitné digitalne audio terestrialne (okrem internetu a satelitu)
Cena setoboxu je dnes za par šupek a ten kto má receiver alebo domáce kino nieje problem pripojiť cez AUX
A televizore nemajú pri radiach takú spotrebu
Vidim že na slovensku reaguju okrem Sro1 aj Video Agency a doplna Lumen,v BA r Pieštany a na Záhorí Zahoracke radio
Myslim že je to dobrý napad ako rozširiť pokrytie
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň