Diskusia k téme Citlivosť tunera
odporucam ti pozriet si obligatnu stranku http://home.iprimus.com.au/toddemslie/premium-dx-e…
A:
Kto vie poradiť ktorý z týchto tunerov je najkvalitnejší s najlepším príjmom?
šum:30dB
využiteľná citlivosť:11dbf (0,8 µV / 75 ohms)
B:
FM využitelná citlivost: 0.63μV / 75ohm (S / N 26dB)
FM Minimální citlivost: 1.6μV / 75ohm (S / N 46dB)
FM Frekvenční rozsah: 30Hz ~ 15kHz (± 3 dB)
FM signálu od šumu (mono): 75 dB
C:
Citlivost v pásmu FM: 8.1 dBf (0.7 µV / 75 ohms)
Viac údajov o nich nemám!
no tak antena je zatial problem byvam v takej bytovke a nemam ju kde dat, max nejaka mala na balkonik, len zatial neviem ze aku zohnat reps. vyrobit skusal som to len na taky dipolik a je to bieda to radio :/ v robote na pol metrovy drat chytim aj radio HIT,ONE?FUN a tak v 100 rocnom radiu tesla forete 461
Akú používaš anténu? Poriadna anténa je prvý krok k príjmu vzdialenejších vysielačov.Eventuálne najlepšie 2 antény-jedna horizontál a druhá vertikál a budeš sa čudovať, čo všetko chytíš.
aha dakujem ani som si nevsimol ze niekto odpovedal, zaujimam sa preto lebo byvam v oblasti cca okolo lucenca 70km a BB 100km tak som hladal tuner s najlepsou citlivostou, lebo bez tak tu nic nehra, momentalne vlastnim tuner kenwood KT 880L ale ani na nom to nieje ono..
ps: tie filtre sa daju ako upravit.? zeby som oca zapriahol do upravy tunera
vo vseobecnosti plati cim mensia hodnota mikrovoltov (µV) a decibel femtowattov (dBf) tym lepsie... podla tabulky IHF (institut pre hi-fi) su udavane najbeznejsie citlivosti v rozmedzi 0,6 µV (6,7 dBf) az 1 µV (11,2 dBf) pokial samozrejme nemas upravene filtre napriklad na 110 pripadne az 80 kHz kedy dosiahnes aj 0,2 µV... pri beznych podmienkach ti staci na stereo prijem signalu citlivost okolo 11-17 dBf cize cca 2-4 µV. ked nieco tak sa este kludne opytaj
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň