Diskusia k téme Best FM 95,6MHz BA - rušenie
Ak skutočne 95,6 hraje až v Pezinku, tak je to úžasné vzhľadom na to, ako mizerne je vysielač umiestnený (290 m.n.m).
Inak Devín a FM sú už určite pod Towercomom, spozoroval som mierne zlepšenie pokrytia.
takže nové frekvencie obidve v západnej časti. Dúbravka a DNV.
Tu 95,6 som mal zapnutu vcera v aute počas vozenia sa po BA Nove Nesto,Raca,Vajnory a žiadne vypadky alebo prebíjanie Devínom som nezaznamenal.
v Borskom Mikuláši už asi vysiela SRo 95,6 a 102,8 z Dubníka Towercomom
Ako ti hra Trnava na 93,0 v Pezinku. V Brtatislave bez problemov asi až na vyššie položené miesta na Karpatoch. Nerobili niečo s vysielačom Borský Mikuláš 95,6 Devin . Nebol predtým pod Expresnetom.
95,6 má výborný dosah smer juhovýchod,kde hraje stereo po Šalu.
Best má v jesennom konaní 2 frekvencie pre BA. Jedna bude určite pre Dúbravku a tá druhá možno pre Raču ...
Presne to isté sa stáva aj mňe rádio mi z Bestu preladí na Rádio Devín preto vypínam AF najčastejšie v Šenkviciach
aj v Krasnanoch -Pekna cesta, Kadnarova a okolie sa to dost miesa
Radio Best som asi trochu precenil, no pozri, da sa uplne v pohode pocuvat na dialnici od BA az po Nitru tak sa mi pletie medzi celoplosne radia, preto ma zaraza ten Pezinok. Co sa tyka vykonu to mi je jasne, bola to otazka smerovana len tak do vetra... a nechytam to na kusok drotu ale na (neviem ako sa to vola odborne, nauc ma :), som amater... antena je cca 4 metre dlhy kabel a na konci sa rozdvojuje...
Vidiet, ze moc nerozumies tomu, co si napisal.. Vykony si radia zvysovat nemozu, to je trosku zlozita problematika.. A comu sa cudujes, ved ta frekvencia ma 100 W vykon, je urcena len pre par stoviek metrov do Bratislavy, tak predsa nemozes cakat, ze ti bude cisto hrat v Pezinku na kusok drotu...
Ahojte, neviem či to niekto z Vás postrehol, no v Pezinku sa bratislavská frekvencia 95,6MHz (0,1W) velmi silno ruší s Rádiom Devín z Borského Mikuláša na tej istej frekvencii (1W)... napríklad u nás doma v centre Pezinka (na prízemí) chytím na domáce kino na 80% Rádio Devín, ked chcem počúvať Best musím sa dosť "pohrať" s anténou... v aute v uliciach Pezinka je to tiež cítiť, skoro stále sa to prekrýva, síce to vyhráva Best no na Mýtnej ulici to Devín úplne prehlušil už aj v aute na 10 sekúnd. Stáva sa toto len mne, alebo to pociťujete aj Vy? Osobne si myslím že po tom čo Rádio Best spravilo tak velké zmeny by mohli trochu zvýšiť výkon v BA kedže tam je ten výkon najnižší...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň