Diskusia k téme Bratislavský éter
99.3 z Jeseníku, super stereo-potom ho prekryla resp.premiešala Krížava s FUNkom.Priçom FUNko v CA ide dodnes hrozne,podobne ako všetko z Krížavy
Vysielač Jeseník - Praděd 99,3 MHz (Evropa 2) s RDS hrá aj na východnom Slovensku v Košiciach a v Slanských vrchoch.
Vysielač Valašské Meziříčí - Radhošť 94,1 MHz (Frekvence 1) s RDS hrá aj na východnom Slovensku v Prešove a v Slanských vrchoch.
Kde sú tie časy, keď pri odstávke vysielača Kamzík mi na 99,3 nabehlo Radio Attack z Pradědu (neskôr Evropa 2) a ďalšie zaujímavosti...
to je dosť zaujímavé s tým Val. Meziříčím.
keď spomínate Praděd, tak ja zasa zvyknem testovať 88.1 Orion, ale s výnimkou vyšších miest, prípadne striech bytoviek v západnej časti mesta, som v Bratislave moc šťastie nemal. Všade je zrejme už priveľa elektrosmogu...
S tou Hradskou mas pravdu. Moja mama tam byva v panelaku, na izbovu antenu bezne z Pradedu 91,3 CRO1, 98,2 Vltava a 100,9 Impuls. Ten sa ale miesa s OE3.
Inac dnes som zhodou okolnosti isiel tym smerom a na Shell-ke na Dvojkriznej som v aute skusal predvolby. Mam ulozenu 94,1 kvoli Radio 1 a co ma teda maximalne prekvapilo, isla mi tam Frekvence 1 z Val. Mez. Ked som sa pohol, sa to samozrejme stratilo a prebijalo sa Radio 1. Ale aj tak ma to prekvapilo na takom zasitom mieste.
No tak na Hradskej je naozaj dobrý príjem českých rádií, občas tam nabehne CRO1 aj z Pradedu 91,3 alebo CRO Brno 93,6 z Hodonina. Ďalej smerom na Most pri Bratislave tiež hrajú česi dobre, v aute mi naskočí aj ČRo DAB+ multiplex
Ano Modru chytam, je to u mna dost zasumene v stereu a bez RDS, mono je pocuvatelne.
106,3 zase chytam *88,6* z Mattersburgu. 88,6 Kahlenberg absolutne.
V stereu s RDS mi ide Impuls 87,6 a R-ZURNAL 95,1 z Kojalu. Problematicke su tu skor HU stanice, kedze byt mam na zapadnu stranu. Maximalne 102,0 Retro zo Sopronu.
Mimochodom ked chodim z Vrakune po Hradskej tak od Lukoil po zel. priecestie ide tiez ciste stereo s RDS Impuls 87,6 aj R-ZURNAL 95,1. V Ruzinove sa to uz strati medzi bytovkami.
veď to ma presne prekvapilo, že som objavil 106.1, keďže doposiaľ som bol v tom, že chytám ztadiaľ len 87.9, 93.5, a 97.4, presne, ako si napísal...
a ako vidím, peedroo tu uvádza Modru - na to som úplne zabudol, a pritom som si to asi pred dvoma týždňami dával na predvoľbu v aute, keď som zabíjal čas ladením na parkovisku pri Lukoil na Hradskej - tam bol výborný príjem v čistom stereu s RDS - od Maximiliána Hella je to kúsok - mal by si to chytať...
Rechnitz 106.1 som ladil na Veternicovej s výhľadom v smere na Maribor.
Tak na juhovýchode BA na 106,1 sa chytá skôr rádio Modra
Ja byvam v Ruzinove pri Martinskom cintorine a bezne chytam 99,1 Antenne Steiermark a 95,4 Radio Steiermark z Grazu (Schöckl). Z Rechnitz-u tu ide 87,9 OE3, 93,5 Radio Burgenland, 97,4 FM4, 106,1 Antenne ST vobec nie
Áno, sú miesta,kde sa dá bežné zachytiť v Bratislave aj vysielač Rechnitz/Hirschenstein 106.10 MHz(Burgenland) Antenne Steiermark.
Napr. aj na Záhorí v Zohore.
Dnes, pri náhodnom ladení s ručným Tecsunom, som zistil, že po vypnutí 106.1 Rocková republika / Aktuál / Jazz, mi v mierne zašumenom stereu ide celkom slušne Antenne Steiermark z Rechnitz-u (Hirschenstein)...
To je v BA normálka, alebo sú zlepšené podmienky?
Nepamätám si to už z minulosti, keďže Antenne ladievam na 99.1 z Graz-u (Schöckl), pri 67kW TX.
Kolega z ČR ladil pred pár dňami Chorvátsko...
Odkedy Best FM prešlo zmenou je omnoho počúvateľnejšie čo sa hudby týka a spravodajstvo je len čerešnička na torte :) Ja by som osobne uvítal keby zo sebou niečo začalo robiť aj Radio SiTy. Veď pomaly 8 rokov je to o tom istom
Tak to ano, ale je to stále počuvatelné :) (aspoň pre mňa)
Aligátor sa o to moderovanie ako tak snaží, mohli by si dokryť zbytok mesta tak ako Super, Super si zas zbytok mesta + okolie dokrylo no tiež neviem ako dlho vydrží bez reklamy a moderovania. A ešte sa mi zdá že Super dosť osekalo playlist pretože už skoro každý deň hrajú tie isté pesničky a to sa mi dávnejšie nestávalo. No zato také Rádio Best... začínalo ešte horšie ako SiTy ktoré mi dnes pripadá ako neskutočne sedlácke rádio, a teraz je Best FM jedna z mojich oblubených staníc (len nech si rýchlo poriešia bratislavskú 95,6) ktorá pekne prerazila na zbytok Slovenska. Rádio 7... škoda reči (počuva to niekto vobec?)
Od januara bude v BA uz v poradí tretie rádio zamerane na rock. Tie, čo tu už vysielajú sú podľa mňa bez budúcnosti, lebo sú to samohrajky a moderované vysielanie je v nedoľadne. Hoci rocková republika je zaujímavý projekt, niesom si istý či bude úspešná. V skratke BA éter je dosť na hlavu, lebo jeho zloženie je komercia, dve kresťanské stanice a o chvíľu tri rockové stanice. Príde mi to, ako keby iné žánre nexistnvali.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň