Diskusia k téme Aké rádio na FM si kúpiť?
Osobne by som opdorúčal dať do toho 100-500 EUR, aj keď v Supermarketoch dostanete aj za 15 EUR.
Sencor SIR 5000 WDB, zvláda FM, DAB, aj internet.
Ak si mam kupovat radio, uz len s digitalom
ja by som potreboval odporucit nejaky receiver ktory ma ethernetovy vstup aby som mohol "ladit" internetove radia... mate nejake skusenosti? a za idealnych okolnosti este aby mal a2dp bluetooth klienta aby som mohol na neho pripojit mobil napriklad.. ale nejaku normalnu znacku s normalnym zvukom.
zaujimavy radio cd prijmac sony za cca. 100E s USB nahravaniem v Electroworlde
usb vystup nema pokial viem ziadny hifi tuner.. mozno nejaky receiver ale to aj tak prepajas potom cez cinch a neviem ako ty ale ja nevidim rozdiel v tom ci sa nahrava do pocitaca a koduje on-the-fly do ogg alebo mp3 povedzme alebo ci sa to iste robi priamo v zariadeni...
A este otazka je, ci v dnesnej dobe LOUDNESS WAR naozaj potrebujes kvalitny prijimac.
Hmm, musi to byt nove zariadenie ? Skusil by som pozriet inzeraty, obcas sa daju najst dobre kusky za par desiatok EUR. Ja osobne povazujem za zlatu eru FM tunerov zhruba 90. roky minuleho storocia. V sucasnoti je to vsetko na jedno kopyto, za hrst integrovanych obvodov, ziadny duch genia ci myslienka a dobry napad pri navrhu. Hladal by som znacky Technics, Pioneer, NAD, Denon, Sony ...
radsej nieco na USB nahravanie. Do kompu to je moc zdlhave :)Ale aj tak dik za radu :)
Ano, popozeral som sa, vyhliadol som si Sony XDR-F1HD.
nahravat vies do pocitaca - cinch/jack do line-in vstupu
receivery obvykle nemaju dobru ladiacu jednotku... ma totiz obmedzene moznosti nastaveni prijmovych vlastnosti. radsej sa poobzeraj na ebay.de po tuneroch ktore som vypisal a tie si pripoj k nejakemu receiveru alebo zosilnovacu :)
receiver asi tazko, ale nejaka zostava?
Čo by ste povedali na tento?
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/SX-20…
http://www.alza.sk/pioneer-sx-20-s-stribrny-d36829…
Sony XDR-F1HD
Kenwood KT-6040 (nema RDS)
Onkyo T-9990 (nema RDS)
Onkyo T-4970
Onkyo T-4711
Sony ST-SA5ES
Kenwood KT-6050
Popozeraj testy tunerov rôznych hi-fi stránok, prípadne dxových stránok. Vo všeobecnosti malo veľmi dobré tunery Sony, nehovoriac o tomto a podobných z tej rady:
http://blog.digizone.cz/polak/tuner-sony-xdr-f1hd-…
Ale iste aj s iných značiek sa dá asi vybrať. Prečítaj si prípadne niečo aj o výmene filtrov...
Možno treba zájsť do predajne elektroniky, samozrejme nemám na mysli Tesco a podobne, v nejakej predajni možno bude človek čo sa vyzná, jemu tie požiadavky povedať a on by nejaké tipy dal
Ahojte,
hľadám nejaké fakt dobré rádio na FM.
Potreboval by som aby to rádio malo tieto veci:
- hlavne nech dobre chytá stanice
- nech veľmi nemieša stanice
- RDS (PS stačí)
- nech sa do ňho dá zapojiť ext. anténa na bežný TV koaxiál (prípadne na nejaky iný port len nech sa dá)
Ďakujem za odpovede :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň