Diskusia k téme České rádiá
Už som asi starý, ale táto preafektovaná dvojica pubertiakov sa nedá počúvať. Takže ďalšie rádio, ktoré si ráno môžem škrtnúť.
Malá zaujímavosť z českej siete Hitrádií, dvojica Johan a Ondra, ktorý ešte minulý rok moderovali popoludnie na Fajn rádiu a od začiatku v celej sieti Hitrádií v čase od 12 do 15:00 budú vysielať v atraktívnejšom čase, samozrejme v celej sieti, ráno od 6:00 do 9:00. Svoje doterajšie ranné show teda všetky Hitrádiá rušia a začína celosieťová ranná show
Sieť českých Hit rádií chce o čosi viac hrať ako rozprávať. Viac o tom je tu:
https://www.mediaguru.cz/clanky/2020/06/rrtv-hitra…
Tanečny klub 90' ; 90 min. tanečnej hudby 90- tich rokov na rádiu JIH keždy deň od 21 hod.
U mňa je naj z CZ rádii rádio Rockmax. Počúvam ho niekoľko hodín denne.
je jednoznačne najlepšie česke radio,hraju tam nekomerčnu hudbu,vyborny moderatori,relacie a maju aj web kameru.Ovela lepšie ako radio fm.
Doba poslechu rádií prostřednictvím internetové platformy radia.cz vzrostla minulý týden o 17 %. Aktuálně dosahuje v průměru 1 hodiny 49 minut.
V grafe sú uvedené české regionálky? Kde sú TOP hráči českého trhu? :-)
Chcela by som vedieť, z čoho vychádzajú, keďže na rozdiel od TV nemajú ad hoc dáta.
Či rádiu reálne rastú "vďaka" korone sa dozvieme najskôr o týždeň, dva.
Dnes spustený Liberec 98,7 MHz (0,1 kW), po Prahe a Plzni, 3. vysielač R1.
Spustené 2 ďalšie vysielače, 92,2 Hodonín a 107,7 Nový Jičín.
Mohol by sem niekto hodiť aj porovnanie FM/DAB+/AM(LW) a online streamu? Jednoducho internetové vysielanie (live stream) so signálom DAB+ a FM a AM signálom na dlhých vlnách. To by sa porovnávalo :-)
Na FM bolo počuť šum trošku.
PS: A ak to bolo ČRO1 nedalo by sa na porovnanie dať aj LW (AM), rád by som to mal tiež.
Aj v minulosti, keď ste mali v jednej miestnosti ešte starý analógový CRT televízor a v druhej miestnosti novší DVB-T, tak to robilo echo pri sledovaní jedného programu. Lebo najskôr sa šíri analóg a digitál ide oneskorene, lebo je náročnejší na spracovanie signálu, preto má meškanie. Napr. pri majstrovstvách, tí ktorí sledovali na staršom analógovom televízore kričali pri góle skôr ako ho videli tí, ktorí sledovali cez DVB-T.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň