Diskusia k téme České rádiá

Nahrávam si ju dosť často cez satelit a počúvam či už v mobile, alebo v aute. Veľmi zaujímavé telefonáty.

ktorá beží poslednú a prvú hodinu každého dňa v regionálnych okruhoch Českého rozhlasu, kde poslucháči telefonujú a diskutujú s moderátorom v každej nočnej linke na inú zvolenú tému. Je to zaujímavé počúvať, len škoda, že to beží tak neskoro v noci, keď je lepšie ísť spať pred pracovným dňom, ako to počúvať do konca. Vedel by som si predstaviť skorší čas, napr. 20 - 22 hod. alebo by sa dalo aj 21 - 23 hod.

Takisto aj na Slovensku máme Radio Slovakia International, ktoré tiež vysiela vo svetových jazykoch ako angličtina, ruština, francúzština, španielčina a nemčina.

http://icecast2.play.cz:8000/cro7-128.mp3
Vysielanie v angličtine.

Už som asi starý, ale táto preafektovaná dvojica pubertiakov sa nedá počúvať. Takže ďalšie rádio, ktoré si ráno môžem škrtnúť.

Malá zaujímavosť z českej siete Hitrádií, dvojica Johan a Ondra, ktorý ešte minulý rok moderovali popoludnie na Fajn rádiu a od začiatku v celej sieti Hitrádií v čase od 12 do 15:00 budú vysielať v atraktívnejšom čase, samozrejme v celej sieti, ráno od 6:00 do 9:00. Svoje doterajšie ranné show teda všetky Hitrádiá rušia a začína celosieťová ranná show

Sieť českých Hit rádií chce o čosi viac hrať ako rozprávať. Viac o tom je tu:
https://www.mediaguru.cz/clanky/2020/06/rrtv-hitra…

Tanečny klub 90' ; 90 min. tanečnej hudby 90- tich rokov na rádiu JIH keždy deň od 21 hod.

U mňa je naj z CZ rádii rádio Rockmax. Počúvam ho niekoľko hodín denne.

je jednoznačne najlepšie česke radio,hraju tam nekomerčnu hudbu,vyborny moderatori,relacie a maju aj web kameru.Ovela lepšie ako radio fm.

Doba poslechu rádií prostřednictvím internetové platformy radia.cz vzrostla minulý týden o 17 %. Aktuálně dosahuje v průměru 1 hodiny 49 minut.

V grafe sú uvedené české regionálky? Kde sú TOP hráči českého trhu? :-)
Chcela by som vedieť, z čoho vychádzajú, keďže na rozdiel od TV nemajú ad hoc dáta.
Či rádiu reálne rastú "vďaka" korone sa dozvieme najskôr o týždeň, dva.

Dnes spustený Liberec 98,7 MHz (0,1 kW), po Prahe a Plzni, 3. vysielač R1.

Spustené 2 ďalšie vysielače, 92,2 Hodonín a 107,7 Nový Jičín.

podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň