Diskusia k téme Dolby Digital 5.1 zvuk na STV1
Hynek Ležák, to akože Kubo bol v 5.1? No na skylinku a ani na trestrali B.Bystrica nehrozí. Skúsim pomeniť nadstavenia, ale na receivery 2/0 ,48Khz ,640kpbs len v info 1080 i 5.1ddigital . Nemala Stv ísť od januara 4k? Mne väčšinou píše 576i.
zvuk nefunguje na smrat tv boxe od antiku... skoda... zapojene mam cez optiku do receivera...
Všetko je dobré, chcú mať aj Ultra HD v RTVS, ale háčik je že chcú aj zvýšiť koncesionárske pre tieto dôvody že chcú napredovať, konkrétne Mika by chcel koncesionárske na 10€/mesačne.
ale aj originalny zvuk na oboch programoch v DVB-T! Tymto sme predbehli aj Cechov, ktori originalnu stopu nemaju na ziadnom programe v DVB-T.
Okrem STV maju druhy zvuk pripojene aj programy Markizy, kde sa skutocne dvojjazycne aj niekedy vysiela, Joj a Joj + tuto stopu tiez maju ale nikdy som tam nepocul orig. zvuk, ani pri najnovsich filmoch.
No HBB mi veľmi chyba na slovenskych televiziach keďže češi už maju aspoň skušobny ale maju a aj ho použivam taktiež aj nemci maju perfektny HBB čiže ak by STV-čka spustila HBB tak to by bol veĺmi dobry krok do predu.
Som milo prekvapeny,ze zvuk D.D. ide v 5.1! ,cakal som len D.D. 2.0, fakt je to super zvuk cez domace kino...len tak dalej RTVS, este ten teletext a hlavne HbbTV spustit, lebo v tom este zaostávame....a dufam, ze aj nejaky ten film bude s D.D. zvukom.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň