Diskusia k téme Aký prijímač s citlivým tunerom?

Ak možem odporučiť tak autorádia majú vo všeobecnosti lepšie a citlivejšie tunery. Veľakrát ľuďom ostane autorádio zo starého auta, stačí doma vymysliet napájanie - najjednoduchšie napr. tiež z nejakého aj staršieho PC zdroja + reproduktory. Ja použivam Pioneer autorádia (od r.2000) takto so staršími 2-pásm.bedňami Tesla, hrá to parádne. Všetko sa dá zohnať na bazároch za pár eur. Máte veľa muziky za málo peňazí. Ako príklad uvediem v Ivanke pri Dunaji mi to na 95,1FM chytá z Brna-Kojál Český rozhlas s RDS a stereo a hneď vedľa na 95,2FM Europa2 zo Zobora. Ešte lepší príklad: 106,3FM (rakuske 88,6 z Mattersburg/Heuberg), 106,4FM (maďarske Danko z Györu), 106,5FM (ceske CRO-Brno z Kojálu) a 106,6FM Melody z Kamzíka. Ziadna exterierova anténa, iba vnútorna bez zosilnovaca. Najvzdialenejší príjem: Melody z Ban.Bystrice 97,6MHz, už spomínaný Kojál (viaceré rádiá), potom 89,5FM Radio 1 Bupadest a 99,1FM Antenne Steiermark Graz. Zaujimava situacia je na 102,0FM kde podla natocenia anteny raz ide CRO-2 z Kojálu alebo Retro radio zo Šopronu. Ak máte originál fabrické autorádio z auta (Skoda, VW, ..) treba mysliet na to, že tieto rádia počítajú s anténou so zosilnovacom, pokial pripojíte klasický monopól nebude mať 100%-né príjmové vlastnosti. A zase opačne keď niekto fabrické autorádio v aute mení za napr. Pioneer tak treba za radio dať tzv. výhybku na napájanie zosilňovača v anténe. Štandardne som sa stretol pri zlom príjme autorádia v aute najviac len s pasívnou redukciou v autach preto to naladí len silné vysielace - ale to je uz k inej téme. Ak chcete počúvať niečo vlastné, použitím autorádia na Bluetooth/USB si prehráte čo chcete z mobilu napr.

najlacnejsia varianta ktora je zaroven najlepsia volba v pomere k cene ak nechces dajme tomu prepajata tuner s pocitacom je kenwood kt6040 ALE POZOR NEMA RDS - to si vies preberat napriklad cez rds managera... tento kenwood ma 8 filtrov a 25kHz krokovanie.. idealne pre tvoje ucely.. ktomu nejaku 5 a viac prvkovu smerovku alebo teda dipol ak nemas moc na vyber :)

Dobrý deň! Poraďte mi prosím Vás rádio s citlivým tunerom,ktoré dokáže odlíšiť frekvencie napr. 90,1Mhz od 90,3Mhz. Ide mi o to aby nemala frekvencia jedného rádia taký "presah" z 90,1 na 89,9+90,0+90,2+90,3. Neviem ako sa to nazýva, snáď som to dobre podal. To rádio by malo mať aj vstup na vonkajšiu anténu. Ďakujem za rady
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň