Diskusia k téme Aplikácia pre príjem rádia
spotreba dat je taka, ako je bitrate radia krat pocet sekund deleno 8, aby si to dostal v bajtoch (B) a nie bitoch (b), pripadne ich nasobkoch (kilo, mega). plus rezia aplikacie, natahovanie obalov, loga radia, ...
takze pre napr. 128 kbps radio je to za hodinu 128 kb * 3600 sekund = 460800 kb / 8 = 57600 KB / 1024 = 56.25 MB. plus dajme tomu 5 percent rezie je 59 MB za hodinu.
256 kbit radio bude mat 2x taku spotrebu, 64 kbit radio polovicnu.
prosím vás aká je spotreba dát pri počúvaní rádii ? je rozdiel pri 3G resp. 4G
Máš na mysli mobilné aplikácie? Tak v týchto diskusiách sa spomínajú rádiá.sk a TuneIn. Tá prvá je čisto na slovenské rádiá. Sú tam v podstate všetky, či už terestriálne alebo aj internetové. Tá druhá aplikácia bola kedysi výborná, je tam obrovský zoznam rádií z celého sveta a tiež si tam môžeš dať vlastnú url. Aplikácia je vďaka účtu cez ktorý sa môžeš prihlásiť napríklad aj cez facebook synchronizovaná s PC, teda môžeš si pridať rádio či už zo zoznamu alebo vlastnú url na počítači a počúvať na mobile. Môj osobný názor je, že TuneIn už nie je to čo bývalo a napríklad na mojej Xperii M2 vôbec nespolupracuje s aplikáciou Equalizer. Na rádiá mám v mobile ešte jednu aplikáciu, u nás oficiálne nedostupnú, iHeartRadio, dá sa stiahnuť napríklad z Aptoide, sú tam americké rádiá a dokonca sa mi podarilo prihlásiť tam cez Facebook vďaka aplikácii Hola, okrem počúvania rádií mám teda aj ďalšie možnosti. Rádiá vo veľkom cez mobil nepočúvam, dávam prednosť offline počúvaniu hudby v aplikácii Spotify. Ale z času na čas, keď som samozrejme v pokrytí wifi, používam hlavne tú americkú iHeart. Na počítači na rádiá používam takmer výlučne Rarma Radio, program umožňuje programovať nahrávanie až 8 rádií
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň