Diskusia k téme Analógové vysielanie v káblových rozvodoch a MMDS
s vkv radiom v kablovke som nemal osobne nikdy dobre skusenosti .. testovane na SKT v bratislave IV a po rokoch UPC v bratsilave I, IV a V (dost nekvalitny signal bol vzdy)
tu kablovka ponuka ANALOG> cca.20programov co boli naladitelne cez analog (slovenske,ceske a polske) plus CT24,LUX,NOE,MUSIQ1,TV5EUROPE,ZDF,FRANCE24 za cca.4Eura.....potom ponuka aj digital a tam je ponuka sirsia.Z analogu dali prec npr. National Geographic-priznam sa, ze mne tato ponuka bohate staci.......radio kablovka nesiri, co je skoda vzhladom na problemove prijmove podmienky v CA
..a digitalne mmds funguje minimalne v nitre (neviem ako je na tom satro v bratislave). to mam overene od jedneho zakaznika ktoremu som montoval internet pred par mesiacmi v senkviciach :)
toto ti mozno pomoze http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=41172
co poznam operatorov v MMDS, tak presli uz na digitalne sirenie cez standardy DVB-T alebo DVB-C
u TKR nie je ziaden riadeny prechod na digital, kedze "plytvanie" frekvencnym spektrom je v ramci ich vlastnych sieti tak to nikto nemal dovod riesit
Pokiaľ viem, tak vypnutie analógovej retransmisie sa týkalo výlučne terestriálneho prenosu, nie káblového. A pokiaľ viem, tak napr. UPC neplánuje analógovú retransmisiu ani vypnúť, nakoľko je to pre nich jediný spôsob overenia, či im vôbec niečo po ich medenej "optike" lezie. Maximálne môžu len okresať počet staníc v základnom a rozšírenom balíku na úkor pridávania staníc do DTV. Informácie ohľadom MMDS nemám, ale mám tušenie, že MMDS je nadobro off.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň