Diskusia k téme NZFM
preskenoval som cele pasmo a nikde nic (ul. J. Krala)
Po dlhsej dobe sa da naladit nzfm v novych zamkoch na frekvencii 91,5.Super radio veľmi dobre pesnicky davaju insie ako otrepany Expres.
Ku komunitnym radiam v Madarsku evidujem, ze sa im zazlieva prilisna regulacia statom. Hudobna kvota na domacu tvorbu je az 50%. Si vies predstavit co by zostalo z NZFM podoby ak by sa vysielanie muselo riadit takymito obmedzeniami.
Dokonca existuje aj status komunitneho radia s priestorovym pokrytim max 1 km (na pokrytie sidliska).
Ale inak otazka je to dobra - preco to u nas nemame.
Bárs by bolo viac takých ľudí na SK ako je pán.... :)
To je síce pravda, že v éteri také vysielanie nemá čo robiť, ale pri tom, aké miliókrát horšie veci sa dejú v tejto republike ma to absolútne netrápi. Prirovnal by som to k prípadu, ak niekto v noci na prázdnej diaľnici prekročí rýchlosť o 10 kmh, pričom nikoho neohrozí, neobmedzí a nikomu neublíži.
pan ma k tomu co povedat, pretoze to vysielanie nema co v eteri robit. bodka. tam nie je o com dalej diskutovat a mal by to stiahnut cim skor, kym mu naozaj niekto neklepne po paprciach a nezatoci mu hlavicku nejakou pokutkou.
je mi od začiatku jasné, o ktorého pána ide preto ten koment.... :) pán je erudovaný a má totiž vždy ku všetkému čo povedať :)
Nie som pirát, ja som NZFM iba počúval skoro každý deň a "majiteľa" poznám z videnia, veď Zámky sú relatívne malé mesto.
Dokonca sa mi už stalo, že viezol som sa v taxíku, vodičovi hralo práve NZFM a pustili sme sa ohľadom toho do reči. Napokon sme sa s vodičom zhodli, že NZ potrebuje lokálnu stanicu, ako kedysi bolo Star Rádio, lenže takú licenciu, akú mali oni (s oprávnením na dvojjazyčné vysielanie) už RVR dnes nepridelí ani Bohovi.
Okrem toho napr. v Maďarsku fungujú aj komunitné stanice s výkonom do 10W, kde je oproti komerčným staniciam jednoduchšie získať licenciu a majú možnosť sa nechať dotovať z na to určených fondov napr. na rozvoj techniky, kvality a rozsahu živého vysielania a podobne. U nás to prečo nemáme?
nesmies sa na to pozerat tak negativne, musis sa konecne poucit z preslapov,kedze si tak minule neurobil ...
minimalne si uz nezakladaj ziadnu adresu na realne meno, nestreamuj z domacej IP adresy pridelenej operatorom ... si pirat, musis si kryt chrbat!
no more nzfm, just like nzfm
Čo ho nenecháte na pokoji? Hral aspoň hudbu ktorú často v éteri nepočuť. Uznajte sami, že takéto nekomerčné rádio nemá šancu prejsť výberovým konaním RVR a vlastne bolo to celkom príjemným spestrením éteru. Nerušil nikoho, vysielanie bolo politicky a cirkevne nestranné aj zvuk bol kvalitný.
Bol som jedným z poslucháčov skoro od začiatkov vysielania a bola to asi jediná stanica, ktorú som nemal chuť preladiť po hodine. Pokrytie v NZ bolo celkom dobré, na nočnej sa to dobre počúvalo.
Kopa vecí funguje v tejto krajine nelegálne, každý na to sere z vysoka a príde chalan s dobrým návrhom, ktorý kvôli úradníkom nemá šancu sa nedá zrealizovať legálne a vy sa doňho opakovane púšťate. Chodievam do Budapešti celkom často, tam za bežný víkend človek naladí 3-4 pirátske stanice určite, okolo Vianoc aj viac a už dlhé roky fungujú niektorí, ktorých som tam mal česť počuť.
uvidime dokedy tu bude existovat aj tato tema
celkom usmevne vyznie toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=jD1LlofGsA8
ktore pochadza z dielne rovnakeho autora :)
to si nevsimaj, to je ten trolo lolo kotrcka...
Pán úradník.....konajte teda a nevypisujte žvásty.... veď ste platení žiaľ aj z mojich daní ;)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň