Diskusia k téme Myslíte si že rádio Expres ostane vždy najpočúvanejšou stanicou??
ide SRO z Krížavy, V. Javoriny, ako bonus ešte z Obory a na drzovku vysielajú ešte aj z Dubnice. Celé zle. A v Čadci ledva aspoň mono príjem.
Nemyslím si, že ak by sa zvýšili koncesionárske poplatky, tak by sa zlepšila situácia s vysielačmi. Ja som presvedčený, že aj teraz na to majú, len peniaze idú niekam inde.
Tak prečo potom odmietate zvýšenie koncesionárskych poplatkov??? Ak by boli vyššie, bolo by aj na nové vysielače...
Odporúčal by som Ti tiež žalobu o oslobodenie od "koncesionárskeho poplatku".
;-)
To by mali riešiť Vaši lokálni (mesto) a regionálni (župa) politici - že RTVS si neplní zákonné povinnosti a neposkytuje Vám verejné služby, na ktoré máte nárok a za ktoré platíte (koncesie, dane).
- http://www.mestocadca.sk/kontakty/mestsky-urad.htm…
- http://www.zilinskazupa.sk/sk/kontakty/
no Expres ma super porytie , etse lespie ako SRo ....ma podstatne viac vysielacov-aj ked s malymi vykonmi, ale dokaze viac pokryt...npr. v roku 2000 ked zacal Ecpres vysielat,tak v takej Cadci (frekvencia 95.4MHz)to bola vobec prva slovenska stanica v FM CCIR pasme, ktora sa tu dala naladit cisto a bez sumenia...dovtedy len ceske a polske stanice a SRo Regina len na AM 864kHz..odvtedy si v CA nasli svoje frekvencie aj ine stanice ako npr.Vlna-Viva,E2,Antena ROCK,Lumen,Frontinus,Aktual-Jazz(aj ked teraz nevysiela) a zo SRo len SRo4 Radio_FM.....doteraz neboli zo SRo si tu koordinovat vlastny slaby dokryvac, ked uz boli lenivi tak mohli aspon podla namestovskeho vysielaca 91.8 NO a 91.9 CA, a tak doteraz v CA na velkej casti uzemia Radio Slovensko ci Regina len sustia
áno, zostane.
V ktoromkoľvek civilizovanom susednom štáte (Maďarsko, Rakúsko, Česko, Poľsko) by taký slaboduchý šuviks už dávno zbankrotoval.
Keď bude počúvanosť, bude aj záujem o reklamu...
Rádiá môže najbližšiu dobu zabiť nie to že sa nebudú počúvať, ale nezáujem inzerentov o reklamu v rádiu.
Rádio Expres je tu už 20 rokov ako aj ja a už 15 rokov je najpočúvanejšie rádio na Slovensku. Je to dobrá otázka, že či zostane najpočúvanejšie alebo dokedy? Možno dovtedy, kým nepríde nejaké iné rádio s ešte lepšími plánmi, ale myslím si, že má dobre "zabezpečenú budúcnosť". Ja som len zvedavý, ako sa bude meniť počúvanosť slovenských rádií v budúcnosti. Pred rokom 2005 bolo najpočúvanejšie Rádio Slovensko, ale v posledných rokoch sa to veľmi výrazne nemení. Ja teraz vidím pevnú budúcnosť skoro všetkých celoplošných rádií okrem Best FM. Lebo Expres a Fun to sú už u nás ako keby také pevné "skaly" ale takisto aj Rádio Services so svojimi 4 stanicami t.j. Vlna, Europa 2, Jemné a Anténa Rock, keďže je to pod J&T. Alebo sa mýlim?
A skade viete, že je Expres najpočúvanejší - podľa mňa sú doveryhodnejšie prieskumy s viac respondentami a nie v obmedzenom vekovom zložení, ale treba vypočúvať ľudí všetkých vek. hraníc(od 12 rokov) - či už je to užužlaný 96 - ročný dedko, alebo 12 - ročný školáčik a preto viac doveryhujem prieskumom OMV SRo, než nejakým komerčným prieskumníkom, ktorý sazameriavajú len na ľudí určitého vekového rozmadzia - najčastejšie to býva od 14 r. do 60 r. a ostatný dochodcovia sú iám ukradnutí.
Ja by som zas povedal,ze pri pieskumoch sa odpoveda na otazku:"Ktore radio pocuvate?",rsp."Ktore radio pocuvate najcastejsie?"A ked uz tak,38 sa zaokruhluje na 40.;-)
Ibaže niekto počúva aj viac, než 1 rádio, Rádio_Fm by si zaslúžilo aj 38%
Si sa dnes nejako rozpisal!Prispevky snad v 15 temach.Inak to dole vychadza na viac ako 100%,ale to nevadi!Co takto Sro 3 aspon 20% ;-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň