Diskusia k téme Vonkajšia anténa pripojená namiesto teleskopickej
Ahoj, našiel som jedno forum a tam sa píše aj toto.
Už jsem to dělal do nějakého přenosného radiomagnetofonu.
Odšrouboval jsem zadní stěnu, vyvrtal jsem do ní díru a našrouboval panelový anténí konektor IEC samec.Z desky plošného spoje vede kabílek k vnitřnímu uchycení prutové antény.Přiletoval jsem k němu ještě jeden a ten jsem propojil s vnitřním pinem IEC konektoru.Kostru (tedy stínění IEC konektoru) jsem dalším kabílkem propojil s kostrou na desce.Ta se nejjednodušeji identifikuje tak, že je spojená s kostrou (zemí) sluchátkového konektoru.
No a to je všechno.Zašrouboval, předal majiteli, ten to odnesl do kanceláře ve sklepě, kde před tím rádio na prutovou anténu nechytilo ani prd... a po propojení koaxem s anténí zásuvkou naladil spoustu stanic.
Funkce prutové antény zůstala zachována
.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1875&t…
Na dialkový príjem je vhodný kvalitný tuner s úzkymi filtrami, ktoré zabezpečia dobrú selektivitu.Samozrejme idálna je smerová vnk.anténa yagi s otáčaním.Veľkú úlohu tu hrá aj polarizácia antény.
Chcem sa spýtať, má nejakú účinnosť vonkajšia anténa napr.kruhovy dipol, ked sa pripojí len na teleskopickú antenu k príjímaču, kedže prijímač nemá zásuvku na vonkajšiu anténu? Ako docieliť dialkového prijímu na takom prijímači? Ďakujem.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň