Diskusia k téme Albrecht DR 70
Rádio po stránke príjmu v pásme FM možno vzhľadom ku jeho predajnej cene 57euro, hodnotiť ako lepší priemer. Je dostatočne senzitívne i selektívne. Krokovanie je 0,1 MHz
V pásme DAB+ ho neviem zatiaľ adekvátne zhodnotiť, keďže DAB+ vysielanie, ktoré mám možnosť príjmať je šírené z vysielača vo vzdialenosti asi 5 km od mójho bydliska. Chystám sa rádio otestovať aj v teréne - poznatky uverejním tuná neskôr.
Pozitíva:
Určite farebný (môžte si však nastaviť aj monochromatický) displej
Sleeptimer (5-10-15-20min .... až 90 min
Storage - na oboch pásmach viete uložiť po 20 obľúbených stanic
Poteší aj malá ledka na ľavom boku rádia, kt. sa zapína vlastným tlačidlom.
Negatíva:
hlavne som zostal nepríjemne zaskočený továrenským spracovaním. Hneď po otvorení krabice som si nemohol nevšimnúť rôzne škrabance na povrchu displeja i prednej strany príjmača. Pôsobí veľmi lacným dojmom a tiež, že už bol niekým aspoň rok neopatrne používaný :-(
Manuál síce tvrdí, že máte možnosť počúvať vysielanie rádií cez sluchátka v stereu, ale z nepochopiteľných príčin počúvate v lepšom prípade forced mono :-( :-(
Záver: Ak máte možnosť počúvať DAB+ ;chcete malý prenosný prístroj a nevadí vám dosť pošramotený vzhľad prednej strany rádia, tak si ho kúpte. Je to také škaredé kačiatko, ale vcelku dobré.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň