Diskusia k téme Towercom
Profíci jak lusk.
V Senci je hádam od spustenia PS ___-___.
Väčšina Lumenov má _LUMEN__. Magurica odkedy preladil na 95,9 MHz má __LUMEN_. Nebolo by to nič závažné.......ak by každý meter nedávalo 103,3 MHz a neustále to preblikávalo na displeji. Úložisko, Magurka...... tiež pod správou Towercomu normálne _LUMEN__.
Toto je dlhodobý problém na vysielačoch, kde sa strieda Patria s FM, Devínom a RSI. Kedysi som na to upozorňoval, najmä keď sa mi pri ceste autom po Slovensku začala kvôli AF a rovnakým PI kódom miešať Patria do FMka. Ale rezignoval som, lebo by som každý mesiac musel kontaktovať Towercom.
Všimli ste si niekedy PS 102,4 MHz Senec? Tak to stojí za to si ho pozrieť. Takisto poruchy neprepínania Devín a Patria. Niekedy to NMC opravovali. Teraz neviem čo tam robia za tie milióny od RTVS. A o Lumen ani nehovorím. Na každom vysielači ináč posunuté ako Magurica.
alebo nútené obmedzenie vlastníckeho práva JE MOŽNÉ iba v nevyhnutnej miere a VO VEREJNOM ZÁUJME, a to na základe zákona a za primeranú náhradu.
Tie menšie firmy skupujú monopoly preto, aby konkurencia nemala šancu, aby neišli dole ceny. Prakticky likvidejšn konkurencie a presadzovanie monopolu, deje sa to všade vo svete.
Voľakedy boli na stožiari okrem antén rádia aj antény poskytovateľa internetu a ktovie čo ešte, tak možno to tam zostalo a preto aj veže stoja dodnes. Twc však hneď po odkúpení presunul vysielač Zetka na Krížavu, Fun odtiaľ vysielal len krátko.
V ČR aj DVB-T má viacero prevádzkovateľov. V Rakúsku to zas platí o DAB.
Nie nadarmo je SR oficiálne štatisticky najskorumpovanejším členským štátom EÚ/OECD/NATO...
Vylúčiť! ;-)
A tie veže a stožiare po ANTENA PLUS sú ešte v prevádzke? Lebo napr. Tebou spomínaná Veľká lúka v zozname https://www.radia.sk/vysielace nie je.
Tie stožiare na VL stoja doteraz :( Je smutné, že napriek tomu, že najmä v okolí väčších miest sú všetky pahorky obsadené stožiarmi, je tu prakticky monopol :( Tak nám potom vyzerá aj DVB-T aj DAB :(
Niekedy existovala ešte súkromná spoločnosť Anténa Plus, ktorá mala viacero stožiarov napr. Žilina - Veľká lúka, ale túto spoločnosť získal resp. kúpil TWC.
Z čisto povrchného pohľadu v SR sú až 4 prevádzkovatelia (viacerých) veží a stožiarov:
AVIS (Towercom)
Expres Net
SATRO
Towercom
To, že ich služby využíva menej vysielateľov, je samostatnou otázkou. Taktiež skutočnosť, že AVIS je len (nie veľmi dobre) maskovanou pobočkou Towercom-u.
FM vysielače tam šíri hneď niekoľko firiem...
Z tých najväčších, okrem Českých Rádiokomunikácií (ČRa), prevádzkujú FM vysielače v ČR ešte RTI cz (60) a TELEKO (21), plus niekoľko menších prevádzkovateľov.
Okrem toho si veľa FM vysielačov prevádzkujú sami rozhlasové stanice. Väčšinou sa jedná o menšie výkony (ERP).
Zmienil to pán Roman Kropáček.
Zabudol som dodať, že to patrí tebe Rastaman (PAYOLA, Hexus, Lexus a boh vie čo ešte
....
— Japonské príslovie
baví ma vytrolliť trolla :-)
niekto zbiera známky, niekto plniace perá, niekto skalpy internetových šaškov :-)
Dal som ti otazku.... v nadpise ze dva totozne prispevky. A potom ze na to si ako dosiel, hlupak. Co si odpisal? Sprostost. Lebo aj debil by videl ze tie prispevky boli identicke. Otazka smerovala k tomu, ze ako take tupelo ako ty doslo k tomu ze nemozes posielat dva ci 500x identicke prispevky. Neodpovedal si. Teda, iba redakcii a aj to sprostost.
D Lang, dovolim ta citovat. "Tvoj názor (viera) je nepodstatný, podstatné sú fakty."
Teba asi bavi ked ti niekto zavse moze vynadat. No. Ono ludia su zvlastny.
Redakcia. Snazime sa vsetci do seba nenavazat, ale sami mozte vidiet, kto vzdy zacina. Vsak rastaman
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň