Diskusia k téme Zahraničné DVB-T/DVB-T2
Sledujete niekto HU DVB-T/T2 a máte skúsenosti s (alternatívnymi) zvukovými stopami?
Vysielajú Maďari aj napr. pôvodný zvuk zahraničných dokumentárnych a hraných filmov?
Ponuka je bohatá a zaujímavá (AMC, Paramount, Disney, National Geographic, Discovery, Viasat, Animal Planet, Spektrum, Da Vinci Learning...) - len či má zmysel investovať peniaze a čas do kúpy a zháňania antény a karty... pre ľudí, ktorí nem értikujú magyarul.
;-)
Zatím DÍK!
Na 22 sa objavil signál z moduláciou 256 QAM.
Som zTurian pri Martine.Prijímam vysielanie z tohto vysielača prechodovú sieť 12 kvalita 67 a intezita93.Chcem sa spýtať či niekto nedosiahol lepšiu kvalitu na okolí.Mám to na anténu color so zosilovačom a filtrom LTE,nechcem kupovať zbytočne druhú anténu
Čo by vyzeralo inak? Kolko že tu máme free TV čo nie sú v DVB-T? Môžu ísť do podstatne lacnejšej siete Avisu. No aj ten je naplnený ani nie na štvrtinu.
za také peniaze tam ani nikoho nedostanú... bola by to samovražda pre média, krachli by po pár mesiacoch... Najväčšiu chybu urobil Regulačný úrad, že pridelil všetky 4 celoplošné muxy jednému operátorovi a že sa nedalo MPEG-4. Dnes by bolo DVB-T a DVB-T2 niekde úplne inde, aj pokrytím, aj množstvom staníc v multiplexoch aj cenou pre média za šírenie signálu. Prevádzku celoplošného DVB-T2 by mali dať 2 - 3 operátorom, vyzeralo by to úplne inak ako keď to má jeden monopol...
Plný výkon z Dubníka,dovolte aby som sa zasmial...a koľko to bude?
Chybu hladaj na začiatku spúštania DVB-T . Silná kampaň Skylinku slovenské a české programy navždy zadarmo. Ďalej zlý štart DVB-T málo vysielačov a nízke výkony pre blokovanie Maďarmi, Poliakmi a doteraz Ukrajinou. Čo vtedy šikovne využili sat a iptv operátori. U nás je štvrtý mux čisto komerčný. Towercom si sám určuje , kde sa mu oplatí vrážať do pokrytia.
Veď ani prvé dva nemajú naplnené pre nezáujem TV ísť do free ponuky.
Avis detto. Ak by odišiel Šláger tak to môžu zabaliť.
ale veď z Dubníka môžu zvýšiť výkon v smere na Bardejov, Prešov, Sabinov, Košice... Neviem načo sa prihlásili na prevádzkovanie DVB-T a DVB-T2, keď za 7 rokov neboli schopní pokryť celú republiku 4 celoplošnými multiplexmi, o výkonoch ani nehovoriac…
Ukrajina by mala vypnuť analog okolo Veľkej noci 2018, tak som zvedavý či Dubník konečne pustia na plný výkon. Ale ako poznám našich trolov, zase si nájdu výhovorku prečo ho nemôžu pustiť naplno.
A ani by ma neprekvapilo, keby Dubník zablokovala Ukrajina pre ich DVB-T2.
Je pravda aj to, že tu v Taliansku sa DVB-T2 neuchytilo. Vysielajú v ňom len nezaujímavé stanice a veľký hráči na Talianskom TV trhu vyčkávajú na posledný možný termín prechodu.
Pre koncového diváka v tom nie je rozdiel či T alebo T2. Šetrí sa primárne kapacita a frekvenčné pásmo , ktoré sa musí uvolniť pre GSM/LTE. V CZ sa museli poponáhlať kvôli Nemcom. My sa práveže nemáme kam. Ukrajina fičí na analógu a doteraz blokuje na východe plný výkon z Dubníka.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň