Diskusia k téme Rádio Portus
Ani detaily nepoznate a uz mudrujete. Vratte sa do krcmy, tam si drzkujte dalej ...
priklad: Classic FM v Prahe, jednou frekvenciou obsiahnu prakticky cele mesto, kvalitne dajme tomu polovicu, to je pol mega ludi. bonitnych ludi. napriek tomu pocuvanost je na urovni 10K.
a to nemusia vyrabat rozhlasove hry, opery (ako maximalne narocny zaner) nevysielaju, tu a tam nejake moderovanie a reportaz.
takze taketo radio na severe slovenska je DOA projekt a su dve moznosti:
1. niekto si objednal blokovanie frekvencii na 2 roky - rok nez to (ne)rozvysiela a potom rok nez sa dostanu do dalsieho vyberoveho konania
2. panacik poziada o (idealne dodatocnu) zmenu programovej struktury na samohrajku. Kedze z minulosti mame precedensov hromadu, nie je dovod aby to tak teraz neurobili.
No nechcem maľovať čerta na stenu, ale tomuto projektu veľmi neverím. Chcú vysielať literatúru, rozhlasové hry, opery, folklór a čo ja viem čo, všetko si chcú vyrábať sami, čo je aj časovo náročné, veď vyrobiť rozhlasovú hru to nie je otázka dvoch hodín. No a scenáristi, režiséri, zvukári čo to budú nahrávať a herci asi zadarmo robiť nebudú, výroba programu bude finančne aj ľudsky podľa mňa veľmi náročná. A ďalšia vec, osloviť toľko poslucháčov aby predali dosť reklamy, aby to finančne pokrylo všetky náklady... No ja neviem...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň