Diskusia k téme Rádio Mária Slovensko
ktoré ja nepočúvam tu niektorým prekáža, tak si založte LGBTIQ+ rádio a uvidíme aký uspech budete mať. Jazz Laco štát prispieva aj rôznym mimovladkam ako Nadácia otvorenej spoločnosti aj na dúhové pochody.
Cirkev asi preplatí náklady, veriaci sa vyzbierajú v kostole a aj štát iste prispeje nejakou formou.....
sa cudujem, ze "expanduju" ked sami maju problemutiahnut to, na com vysielaju :)
Toto púšťať do FM to môžu iba blázni z rady tichto sa už nezbavíme nikdy a počúvať to nebude nik!
Tak na Slovensku je 18 cirkví, takže ešte nejaké kresťanské rádiá môžu vzniknúť....
V New Yorku je 36 rádií a z toho 4 kresťanské....
ješiši po Banskej Bystrici je už aj Žilina celá zasvatuškárená...
Dnes, t.j. v pondelok 17.7.2023 bolo spustené vysielanie rádia Mária na žilinskej frekvencii 88,2 MHz (kóta Žilina - Dubeň /vysielač rádia Expres/, výkon ERP = 0,25 kW). Momentálne je vysielanie v testovacej prevádzke (iba hudba).
Čo sa týka pokrytia v meste Bytča a v jeho okolí je signál rádia Mária bezproblémový. Momentálne je ho v tejto lokalite zachytiť na dvoch frekvenciách, keďže túto lokalitu pokrýva svojim signálom aj považskobystrická frekvencia 102,1 MHz (kóta Považská Bystrica - Hôrka /vysielač rádia Expres/, výkon ERP = 0,30 kW).
Milan z Bytče.
halo ahojte nemáte skusenosti s frekvenciami na 9 lebo Prešove robí pozadí hučí tam huuuu môžete nahlásiť problém do rádia že tak robí už robí tak od konca júna nikomu to nevadí nehlási to do rádia napíšte či to robí MI,KE,SNV,BB,TP,MT,TN,PB,DK tak napíšte tu či to robí alebo nie.
Potvrdzujem, spustili to pravdepodobne dnes popoludní.
RDS: R_MARIA
PTY je Religion
RadioText zatiaľ statický: Radio, ktore sa s vami modli.
Inak sa to zdá len mne, alebo to ide iba Mono?
Netrep. Radio 7 ma moderovane vysielanie, od samohrajky to ma daleko. Si ich niekedy zapni, nech sa tu nestrapnujes.
Rádio 7 neriešim, to je taká kresťanská samohrajka....
Rádio Mária a Lumen majú svojim spôsobom rovnakého majiteľa, akurát že sú to dve firmy. Teda tri, ak zarátam maďarské Miriam...
Ale rádio Lumen sa pôvodne volalo rádio Mária, aj predstavitelia tohoto rádia už vtedy hovorili o úzkej spolupráci s talianskym radio Maria, neskôr na premenovali a začali robiť rádio na profesionálnejšej úrovni....
Lumen začína mať dlhy, náklady na prevádzku Ženevských vysielačov sú obrovské. Bez nejakej štedrejšej dotácie od cirkvi budú generovať dlhy a skôr či neskôr nastane krach....
Dosť sa mýliš, obávam sa.
Za Rádiom Mária stojí Rádio Vatikán - tam by som sa bankrotu neobával. Za Rádiom Lumen (pokiaľ sa nemýlim) stojí slovenská RKC (KBS), čiže opäť dôvod na obavy neexistuje. Rádio 7 je o niečom inom - je to protestantské rádio (evanjelici, baptisti...).
Rádio 7 patrí inej kresťanskej rozhlasovej skupine - Trans World Radio
Čiže je to 3+1...
Už máme tri kresťanské rádiá. Ktoré z nich skrachuje ako prvé? Bude to Lumen s drahými GE-84 vysielačmi v počte 5ks + 2ks v MI a LC? Ale na druhej strane má Lumen celkom slušné tržby a zaujímavý zisk. Vzdá sa Lumen výkonných vysielačov a prejde na lacnejšie nízkovýkonové? Mária to nebude, maďarskú verziu podporia Maďari. Prekvapením sú vysoké tržby za rok 2021, aj keď rádio bolo v strate, uvidíme ako fungovala ekonomika rádia za minulý rok... A ešte tu je Rádio 7, také maličké nevýrazné, pohybujúce sa na hrane straty...
Len tak mimochodom, rádio Lumen sa pôvodne volalo rádio Mária, takže v podstate tu máme tri kusy Mária rádií....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň