Diskusia k téme Internetové rádio
Vraj platíš tam,kde máš prihlásenú firmu,kde odvádzaš dane... čiže u nás SOZE... či?
Pri internetovom rádiu, si zákazník - vysielateľ internetového rádia, môže vybrať krajinu v rámci európskeho hospodárskeho priestoru v ktorej bude platiť takzvanú licenciu za internetové rádio. Nikde nieje povedané, že musí platiť licenciu len u Soza, podľa smernice európskej únie, môže licenciu platiť napríklad v Nemecku u GEMA, alebo v Poľsku, alebo v inom členskom štáte európskeho hospodárskeho priestoru.
Pre porovnanie licenčné poplatky u Sozy začínajú od 150€ mesačne, u GEMA je to 30€ mesačne a slúži na to jednoduchý registračný formulár na základe ktorého máte licencované internetové rádio v priebehu pár minút. GEMA zastupuje všetky vydavateľstvá na celom svete, čo je obrovská výhoda a pre porovnanie na Slovensku, sú len zastupiteľstvá hudobných vydavateľstiev. Všetko sa rieši priamo v centrále vo vydavateľstvách v Nemecku a nie na Slovensku!
BMG, Sony Music, Warner Music, atd.
GEMA zastrešuje internetové rádiá celej európskej únie napr.: rakúske, poľské, maďarské, holandské, na otázku koľko internetových rádií členských štátov európskej únie má licenciu u GEMA som dostal e-mail odpoveď 8064. Pre internetové rádio je veľký rozdiel platiť 30 eur mesačne oproti 150 eur mesačne!
Postupuj podľa návodu a pridaj si do internetového rádia spárovanie s My Media U. Tam si potom pridáš online stanice cez web rozhranie. Vlastnú stanicu si vieš pridať takto:
https://www.mediayou.net/web/?page=faq
Rádio Humenné som nepoznal, ale tie dva FF Rádio a Rádio Valec boli len zbytočné rádiá. Nič zaujímavého neponúkali. Pochybujem, že to niekto počúval. Mne vôbec nechýbajú.
Rádio Valec skončilo ešte 30.06.2020, skončilo i FF Rádio (Gospel) od Lumenu a aj Rádio Humenné.
Demomusic vysiela, ale má nový stream.
Ak cez Media U, tak skús sa tam prihlásiť a spárovať to nejako a tam by zrejme mala byť možnosť aj pridať stanicu. Ale ja som to takto ani nerobil, nakoľko mi stačia stanice, ktoré sú bežne v zozname. Ak máš inú službu, tak sa tam tiež pozri, ako to je u nich, ale nemal by byť problém s tým myslím...
Bez sa spytat tam, kde si kupil. Peniaze uz tvoje maju, tak nech radia.
Ahojte, zakúpil som si Sharp DR-I470BK ale narazil som na jeden problém. Ako pridám vlastné internetové rádio do zoznamu? Napr.v zozname nenájdem Fun Rádio Leto, Rádio Kiks, Rádio Goldies... viem ich nejako pridať po zadaní streamu? Ďakujem za rady.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň