Diskusia k téme Skúsme návrhy, ako by sa dalo pomôcť hudobnej komunite!
Táto diskusia je pre tých, ktorí chcú pomôcť umelcom a hudobnej komunite. Čiže hľadáme konkrétne námety. Neviem, či viete, no na Slovensku je COVID-19 a Ministerstvo kultúry vyzýva na konkrétne námety.
Diskusia nie je určená pre tých, ktorí hodnotia, či má alebo otázka zmysel alebo osobne útočia na tých, ktorí majú iný názor než oni:-).
Ty si tak trapny, rovnako aj so svojim druhym nickom: hudobnik. Pises si tu sam so sebou, Tvoje nazory mozes vyuzit pri zalozeni svojho radia, skus to. A hlavne, venuj sa dolezitejsim cinnostiam
Tu sa teraz nemyslí kvalita. Diplomantka rieši, či hudobná komunita potrebuje alebo nepotrebuje podporu v čase COVID, keď napríklad nemôžu koncertovať a pod.
No a miesto paušálnych názorov zháňa námety na riešenie. No a chce to poslať potom aj na Ministerstvo kultúry.
Poznámka: Ja som napr. bol dnes v jednom hoteli (na terase) a vraveli mi, že kapely im tam pravidelne hrávajú a teraz je to prázdne. Ja im dal určitý námet, no nemôžem to uviesť, pretože diskusiu manažujem a neriešim.
Treba robit hudbu, ktoru si budu sami ludia pytat.. Ed Sheeren urcite nechodi plakat na nejake fora, ale spravi hit a radia ho hraju same 10 krat za den :)
Je to fajn, no poradte tej diplomantke, ze nech si skoci na Ministerstvo kultury. Tam bola moznost nedavno podavat ziadosti o financnu podporu.
Podarilo sa mi najst studentku, co robi diplomovku v masmedialnej oblasti a je ochotna namety vyhodnotit ako tento dotaznik.
Cize nevahajte, je tu kopa inteligentnych ludi, aj ked teda jednoduchsie je kritizovat ako davat navrhy.
Ďakujem za 1. návrh, aby sa urobila databáza.
!!!! Námety z tejto diskusie sleduje mladá študentka, ktorá to chce využiť v jej záverečnej práci. V jej mene poprosím o nejaké námety, ak máte. Ďakujem.
Myslel som, ze nieco dame dokopy
A ti nemaju v case covid problemy lebo radia pracuju normalne.
Podla mna by si hudobna komunita mala urobit databazu navrhov a tu poslat na ministerstvo kultury
Ďakujem za názor, no nestačí z jednoduchého dôvodu.
My hľadáme námety a nie prečo to nejde.
Poznámka: Aj keď by som nemal komentovať názory, môžem sa vyjadriť k faktom. Ak sa zamyslím, manželka má stále pustené rádio Slovensko (občas preladí na Vlnu) a môžem čestne prehlásiť, že si nespomínam, kedy naposledy hrali aspoň jednu z kapiel, ktoré ste uviedli. Takisto, čo som sa pýtal nehrajú ich ani na Radio FM.
Riešenie je jednoduché. Nový zákon, ktorý bude počas krízy nútiť rádia hrať slovensku hudbu nonstop pod hrozbou odnatia licencie. Na splnenie podmienok nových 100% kvót je potrebné povinne hrať najnovšie kúsky od skupiny desmod, imt smile a no name. Zároveň by každé rádio malo odohrať aspoň 4 posledné koncerty našej najväčšej legendy - skupiny elan. Male neznáme a začínajúce kapely, takisto alternatíva sa neráta, musia to byť len sr*cky. Stačí takto? VYMAZAŤ!
Nesúhlasím a prosím, aby všetci čo majú rovnaké názory nevstupovali do diskusie. Tá je len pre tých, čo chcú konštruktívne pomôcť veci riešiť a majú nejaké námety. Výsledok sa prepošle na ministerstvo a vládu.
V diskusiách médií k situácii s COVID-19 sa vôbec nezmieňuje hudobná komunita. V tisícoch príspevkov sa rieši, či sú plošné testy/lockdown/vyjadrenia odborníkov/politikov/médií dobré, či zlé, štatisticky výpovedné a pod., no nikde nič, čo sa týka hudobnej komunity!
Myslím si preto, žeby mohla byť užitočná DISKUIA, ktorá by priniesla NÁMETY a NÁVRHY, ako by mali obce, mestá, samosprávy, župy, vláda,... podporiť hudobnú komunitu. Pod HUDOBNOU KOMUNITOU myslím nielen kapely, speváčky, spevákov, ale aj technický personál, administratívne činnosti, brigádnikov atď.
A samozrejme, čo by preto MOHLI UROBIŤ RÁDIÁ (na radia.sk je veľa rozumných a inteligentných diskutujúcich).
A čo je obzvlášť dôležité, dať NÁMETY a NÁVRHY nielen pre výkonných umelcov, zamestnancov, živnostníkov, ale aj pre začínajúcich a hobystov, lebo po tých ani "pes neštekne". A to bez ohľadu, či si osobne niekto myslí, že je to zbytočné, a že celý svet je podvod. No NEMÉMU DIEŤATU ANI VLASTNÁ MATKA NEROZUMIE.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň