Diskusia k téme RTVS DAB+ Rádio Litera,Junior, Pyramída

V DAB Avis Nitra 10C od cca 16:00h už všetky stanice v poriadku.

Vlado vďaka za informáciu, predpokladal som že to môže byť iba porucha Avisu na 10C. Nie je to po prvýkrát..

O polnoci skončilo vysielanie Rádia Pyramida. No odvtedy okrem neho prestali hrať v DAB v Nitre (10C, Avis) aj rozhlasové stanice: Rádio Rock, Regina, Lumen, Mária, Slovakia Int. Na ich pozíciách je vysielané iba ticho. Prosím vás na vysielačoch Towercomu je to v poriadku alebo ako v Nitre?

na archívnom vysielaní vlastnej tvorby sú tantiemy. Preto skončila aj Trojka RTVS.
Súhlas, že Devín by sa mal upratať do vysielajúcich blokov podľa žánrov.

Predpokladám že ide o šetrenie a pravdepodobne má extrémne málo poslucháčov - aj keď IVOzNR patril k nim :-)
Podľa mňa by sa Litera mala spojiť s Devínom a naopak z Devína by sa malo odčleniť rádio Klasika, ktoré by hralo klasickú, filmovú a jazzovú hudbu.....

Končí vysielanie 28.2.2025. Pôvodne nahradilo rádio Klasika počas pandémie Kovid. Vysielanie bolo viac krát predlžované. No rádio Klasika nevyzerá, že by sa vrátila naspäť do éteru.

Literu, Pyramídu a Junior počúvam od ich začiatku vysielania. Najskôr zo satelitu, potom z internetového rádia (dotera) a odkedy máme v Nitre DAB vysielač tak aj z DAB rádia. Litera je moja srdcovka, ale v poslednej dobe ja na nej priveľa čítania na pokračovanie a to jej kazí formát. Vadia mi aj rozprávky, ktoré patria na Junior. V poslednej dobe sa obsahovo výrazne zlepšila Pyramída. Takže vďaka SRo a držím naďalej palce!
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň