Diskusia k téme České a slovenské rozhlasové stanice v Poľsku
Na východe Slovenska ide na viacerých, hlavne vyšších miestach 106,5 MHz z Kielce.
Mne v okolí Rzesowa a Krosna ide v aute v slušnej kvalite Funradio 87,7, a Rádio Slovensko 96,6 z Dubnika
Správny. Mal som na mysli Starú Ľubovňu, samozrejme. V mojom príspevku som urobil chybu, prepáč :)
Frekvencia 98,9 MHz Rádio_FM nevysiela z vysielača Bardejov - Magura, ale zo Stará Ľubovňa - Kotník.
Potvrdzujem opätovný príjem na juhu Poľska, Európa 2 zo 107,1 (Bardejov) ale aj Rádio_FM 98,9 zo Stebnicka Magura.
Mám otázku, konkrétne, stretli ste sa v Poľsku s českými a slovenskými rozhlasovými stanicami? Bývam v centrálnej časti Malopoľska a dostávam české stanice vysielané z Ostravy, tj. Frekvence 1, Rádio Blanik, Hitradio Orion, CRo Ostrava, CRo Vltava, Rádio Čas a Rádio Impuls. Stanice som si tiež všimol, keď som použil diaľnicu A4 z Krakova na západ, začínajúc od tamojšieho letiska. Pokiaľ ide o slovenské stanice, najčastejšie prijímam Rádio Slovensko na frekvencii 93,5 MHz, ale raz som dostal aj Rádio_FM na 101,7 MHz, Rádio Lumen na 105,8 MHz, Rádio Jemne na 98,6 MHz a predtým aj Europa 2 na 107,1 MHz. Navyše počas týchto prázdnin, počas jazdy do okolia mesta Nowy Sącz, som si viac -menej všimol od stredu štátnej cesty č. 75 dve slovenské stanice ako Rádio Košice na 91,7 MHz a FunRadio na 87,7 MHz.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň