Diskusia k téme Koniec satelitného TV vysielania
Ako nepochopil som presne tú škodlivosť úplne ale určiť súvisí s obrazom ak by nie, tak potom by bolo rádio rovnaký problém ako TV. Tak potom to môže ísť ako background a bez obrazu. Rád by som bol ale ak by mi niekto túto štúdiu vysvetlil, spája sa to vraj s demenciou, parkinsonovou chorobou, alzheimerom a ešte neviem čím iným. Type to Google "Too much TV not good for your brain" a mali by sa ukázať nejaké výsledky.
Je to preto, aby som mal k dispozícii "rozhlasovú verziu" MTV. Potom by to malo byť OK, pretože rozdiel medzi rádiom s pop music a MTV je minimálny pri prenose cez FM. Pokiaľ viem tak problém robí sledovanie obrazu, nie zvuk, aj keď neviem aký problém predstavuje TV obraz z vedeckého hľadiska.
Asi nečitate fóra a SAT TV stránky, tak neviete, ale ja napriek tomu, že som dostal trvalý ban, čítam stále parabolu, a tam sa píše, že toto skončilo , tamto skončilo, tak potom čo si mám myslieť, ak nie to, že SAT TV sa potápa ako Titanic?
Je to už nezvratné a SAT TV je ako potápajúci sa Titanic. Otázne nie je či, ale kedy sa potopí.
Tá A1Q bude už 2026 nie až 2027, alebo sa niečo zmenilo? Ale teraz je tam ich viacero a budú len 2, tak bude sa to aspoň významne redukovať. A životnosť A3C (Skylink) a A2 (UK) a Eutelsat (ANTIK SAT) ? Tam to myslím končí v najbližších rokoch, ešte hotbird má tiež niečo nové teraz. Ale ako si spomínal A1Q ktorá buďi, ale tá má mať spot beam, teda nemecké programy pre nás končia, ak skončí aj Skylink a ANTIK SAT, tak u nás nebude dostupné takmer nič. Nemci nebudú u nás, ale však aj Ard a ZDF navzdory tomu, že pribudne A1P a A1Q chcú prejsť na výlučne OTT alebo dokonca streaming. Tak čo na tých A1P a A1Q potom ostane? Možno CNN a BBC, možno ani BBC nie. A1P a A1Q ostanú nevyužité. Náš Skylink už teraz vyraďuje a ANTIK SAT je otázny s jeho životnosťou. Na začiatku 2020s to vyzeralo celkom dobrý, ale v krátkom čase sa to vyvinulo smer streaming ako jediná správna cesta. V 2020s som dával ANTIK SAT miesto Skylink nevyzeralo že SAT TV bude končiť, jedine vypnutie SD z Nemecka ale ani spot beam nebol v hre vtedy ešte, potom postupný prechod na streaming. K dnešnému dňu vďaka nezáujmu bude SAT TV končiť, hoci satelity nové s ešte dlhou životnosťou sú, ale nie je o to záujem, tých málo fanúšikov to nezachráni.
Ale zabudol si, že minulý rok bola vypustená Astra 1P, začne vysielať niekedy tento rok, pri životnosti satelitov 15 rokov to vyzerá tak, že do roku 2040 bude fungovať všetko ako doteraz...
Ďalej v roku 2027 pôjde hore ďalší nový satelit - 1Q, takže o satelitné vysielanie sa netreba báť....
Vytiahni prosím Ťa svoj transmitter a choď vysielať. Ale nie nejaký prevzatý program, ale tvoj pôvodný, aby si pri tom musel stále byť. Aby si to tu už prestal takto zamorovať
Satelitná TV bola práve tá technológia, ktorá zrušila hranice čo sa týka TV vysielania v Európe, a vďaka tomu bolo možné sledovať napríklad nemecké alebo talianske či britské TV stanice aj u nás. Spočiatku sa vysielalo bez obmedzení (žiaden spot beam) a nekódovane. Neskôr sa začalo kódovať, a pribudli aj spot beamy. Avšak stále nemecké programy a z veľkej časti aj tie talianske idú FTA, aj také ako napríklad MTV Germany, ktorá ide FTA cez satelit. A tu by som poznamenal, že nemecká MTV je lepšia než tie medzinárodné. Má viac rôznorodého obsahu, relácie ako Party Zone, Chill Out Zone, a Alternative Nation v medzinárodných verziách MTV v súčasnosti neexistujú. Zatiaľ čo na MTV Germany áno. Teda vďaka satelitnej TV môžme mať lepšiu verziu medzinárodnej stanice než cez operátora. RTL má lepší obsah ako Markíza alebo JOJ. Je to dobré, že je prístup k zahraničným programom. Naopak IPTV resp OTT túto výhodu ruší. IPTV resp OTT umožňuje geobkokaciu cez IP adresu, a legálny príjem zahraničných TV nie je možný okrem toho čo ponúkne operátor, SAT TV má všetky stanice ktoré sú FTA. Teda v IPTV len malý výber FTA programov, na rozdiel od SAT TV, MTV Germany oficiálne chýba u nás, teda len SAT TV FTA, RTL tiež niektorí vyradili, Deluxe Music sa tiež stráca. S IPTV je to krok späť čo sa týka otvorenosti hraníc TV v Európe, ale už dávno to začalo upadať s hromadným zavedením kódovania, ale teraz je to totálka. Aj to čo ešte išlo FTA bude územne obmedzené a za všetko sa bude platiť. Satelit nemal žiadnu IP geoblokáciu, jedine kódovanie alebo spot beam. Teda vraciame sa v otvorenosti TV trhu v Európe o výrazný krok späť alebo hneď niekoľko krokov späť.
Okrem toho aj lobbing telekomunikačných operátorov a prevádzkovateľov internetu je tiež za tým IPTV / OTT, nakoľko zarobia na infraštruktúre a poplatkoch za internet.
Zdá sa, že do konca 2020s, teda do konca 2029 sa skončí satelitné vysielanie. Všetko prechádza do OTT / IPTV. Životnosť Astra 3C tiež nie je až tak dlhá, a Skylink už hromadne prechádza do OTT. ANTIK SAT zatiaľ nie, ale s vypnutím môže ešte predbehnúť aj Skylink. Nemecké TV stanice budú tiež prechádzať do OTT, v UK sa to už pripravuje a malo by to byť okolo roku 2029 alebo 2030, taktiež končí životnosť Astra 2. Zdá sa, že pozemné vysielanie bude dlhšie než satelit, za všetko môžu ekoteroristi z Bruselu. A lobbing autorov ktorí chcú obmedziť nahrávanie. A na satelite to nie je veľmi efektívne, tak chcú pretlačiť OTT, kde nahrávanie nie je možné, aj Magio IPTV končí, čo malo nahrávanie, prečo asi a prečo nova Magio Go nemá nahrávanie na HDD ale len Cloud a len 30 dní? Asi ide o lobbing autorských zväzov v Hollywoode. Treba zrušiť celý Hollywood, tam je domov všetkých finančných skupín v súvislosti s autorskými právami. Keď padne Hollywood, skončia autorské práva. Ďalej treba zrušiť Brusel, aby nám neprikazovali tú trápnu ekológiu. Potom pôjde všetko nekódovane FTA a v HD, hoci výber filmov bude horší vďaka absencii Hollywoodu. Ale Hollywood nie je jediné miesto, kde sa točia filmy, takže asi tak. V Hollywoode sú nenažraní.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň