Diskusia k téme Keby ste si vymysleli vlastné rádio, ako by sa volalo?
Určite by som privítal takéto rádio v ktorom by sa napríklad každú hodinu povedal niaky vtip a vypravali by sa v ňom proste vtipy a srandy, boli by rôzny hostia ktorí by mali smysel pre humor atď. A hudba normálne jak majú regionálky s každého rožku trošku
Určite by to bol slovenský názov ako napr.staré zname Radio Koliba a nie anglický
Kto mate radi jazzik, pocuvajte Freda Flinstona na radiu JAM. Ziadne komercne sracky. Stary dobry ortodoxny jazzik. A sem tam aj nieco novsie. Vsetko jazz.
www.downloadingbirds.atknet.s k
TO je tak,ked niekto ani netuší čo znamená slovo patriot... Pozri si to v slovníku cudzích slov.
Kedysi som uvazoval (zo srandy) nad zalozenim rozhlasovej stanice s nazvom Nove Slovensko. Inspirovala ma k tomu velmi zaujimava uprava piesne "Hej Slovaci", ktora by sa dala velmi dobre pouzit ako znelka. Sirila by najtvrdsiu ludacku propagandu postavenu na troch pilieroch - nacionalizmus, katolicizmus, antikomunizmus. :)
Pleties si vykon/prikon vysielaca s EIRP. Vysielac urcite netlaci do antenneho napajaca 100kW, jedna sa o hodnotu, kde sa zapocitava zisk anteny. Realny vykon vysielaca sa pohybuje kdesi okolo desatiny, t.j. 10-15kW, co je vykon, ktory sa da z bezneho trojfazoveho rozvodu zabezpecit. Urcite tam nejde 22kV. :)
Julka, kolko ma to tvoje radio vydrzat? Skrachuje po troch, alebo styroch mesiacoch?
nezmyselnejší názov som ešte nepočul.Toho hejslováctva tu už máme dosť a nevieme čo s tým.
Radio MUSIC a hralo by vacsinou tanecnu hudbu.
Keby som mala prostriedky, založila by som rádio podobné ako bola Rebecca s prevahou hardrocku a melodického heawimetalu, priestor by mala stará dobrá oldies hudba, relácia by bola venovaná aj modernému jazzu, kontakt s poslucháčmi, hodnotné informácie a nie tie sračky, čo sa hrajú v Exprese, Fun, Okey a pod.
tomu ver Tomas :D :D a mam aj namixovane jingle :D ale asi ich nepustim lebo nemam radio - taky detial ze? LOL
Nakladne? Podla toho, akym vykonom vysielas. Povezme tych 30W vykon pre mesto => 60W prikon, co moze byt ako HIFI veza, alebo tak..., este k tomu na vlastnom stoziari, tak to ide. Ale vezmime si statny vysielac napr.Sucha Hora 100kW ver tomu, ze sa to nenapaja uz len 230V. A za mesiac to zozerie elektrinu aj za 3 000 000,- Moze to zrat asi tolko ako 10 miesaciek na beton, ktore idu mesiac bez prestavky :) K tomu si pripocitaj naklady za prenajom stoziaru Zákon 557 z r.2003 a to su hned "krasne" cisla. Na tych stoziaroch ludi velmi "zdieraju".
RADIO HORIZONT.To nie je môj nápad.tak sa volá 1.program bulharského rozhlasu.A ten názov hovorí,o čom to vysielanie je.Čiže správy,reportáže pohodová hudba-Keď som bol v BG,tak som ich niekedy počúval.Aj keď BG má tých peňazí ešte menej ako SRo,tak dokázali z toho urobiť zaujímavú stanicu-veľmi podobnú ČRo1.
2.program sa volá RADIO ORFEUS-obdoba nášho SRo2-Devín,klasika,hry,
3.program CHRISTO BOTEV-akýsi mix našej starej stanice BRATISLAVA a vysielania pre mladých.Vzelávacie programy,hudba pre mladých- pre
mňa nedefinovateľné.
a samozrejme regionálne vysielania na 4.okruhu./Sofia,Varna,Burgas,Plovdiv ......./
Ale vráťme sa na začiatok:názov HORIZONT sa mi páči,aj keď na SK slovo HORIZONT sa spája s niečim iným,s čím asi ani nemusím písať.
Tak tu je ten mail... sorry, nejak som prehliadol tento chlievik... inak vypocujem si to asi tak o mesiac, lebo teraz mam dost "krusne" vikendy... :)))
www.radio4.szm.sk
to kexxx: daj mail, takto na verejnost nebudem predsa davat link :)
tak by som ho nazval. ale radio je nehcem prevadzkovat, je to nakladne
mam k tomu uz nieco napisane aj na www.radio4.szm.sk
radio extrem, len s najlepšľou hudbou a nie takymi srackami ako tlaci expres, dnes rano som siel busom a stacilo mi, ked to sofer talcil!!!!!!!!!!!
"nic pomale" a chces tam pustat 90BMP hiphop... hheh.
inac ked sme pri tom, podobne radio prevadzkujem cez vikendy na internete ja pre uzsi okruh mojich kamossov a kamossov mojich kamossov... 00:00-06:00 techno,schranz, 06:00-10:00 house, 10:00-12:00 drumnbass, 12-13 chillout, 13-16 progressive, 16-18 volny vyber trackov, 18-19 zive moderovane vysielanie, 19-22 trance, 22-00 tvrdsia elektronicka bez ohladu na zaner (taka proti zaspaniu)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň