Diskusia k téme NAJkvalitnejší vysielač Rádia
Poznam cloveka, ktory na amaterskych pasmach (3,5Mhz) so 100mW vykonom sa dovolal 1000km daleko. Na AM je to fakt mozne...
kvalita vysielania nezavisi len na vysielaci, ale hlavne na antennom systeme, vykone, pocasi a vysky umiestnenia anten. Su uplne normalne paradoxy ze funradio na 104,4 chytite trebars aj na balatone a napr. n-radio chytite aj v tatrach...
KVALITNE A SILNE JE VYSIELANIE Z NITRY Z VYSIELACA ZOBOR,PRI 10KW OBSIAHNE CELE ZAPAD SK...
Neviem, ako je to mozne, ale ja v dedinke pri Roznave chytam na antenu bez zosilnovaca aj 150 km vzdialene vysielace, ktore maju vyziareny vykon v stovkach W. A potom este dost dobre idu vysielace po lucenec a jeden extra az zo Sturova.
RADIOMAX na 98.7 NZ som chytal v Novej Bani na RDS...tiež je to menši paradox pri 500W vykone
No,ja len tvrdím,že by tu mal byť príjem aspoň verejnoprávneho rozhlasu.pri súkromných staniciach mi to je jedno,lebo oni si sami musia vypočítať,či sa im to oplatí/zatiaľ máme EXPRES,LUMEN,VIVA a FRONTINUS/.Obrazne povedané zatiaľ si vystačím s Cěským rozhlasom1,2,2,3,Reginou Ostrava a Regionou Olomouc/ a tiež s POLSKIE RADIO 1,2,3,4/BIS a Regionálky KATOWICW a KRAKOOW/.O súkromných staniciach ani nehovoriac.Ja uprednostňujem ČRo1-RADIOŽURNÁL,POLSKIE RADIO 3_TRÓJKA a VIVu.
Nebudem si predsa kôli neschopnosti a lenivostiSRo zabezpečovať satelit./ pritom sú v Čadci ešte v štádiu nostrifikácie 3 freq.Keď to dokázali súkromné stanice,tak by to nemal byť problém pre verejnoprávny SRo./A koniec-koncov v lete nám idú zatepľovať panelák a meniť okná-a teraz riešim ako tam upevnim svoju rádioanténu.
Palo ja byt Tebou, uz mam davno prijimac na Skylink (byv. Slovaklink). Aj ked v auto to takto nevyriesis, aspon doma mozes mat poriadny prijem.
aj dubnik je vyborny vysielac. ide daleko v madarsku, ukrajine, polsku a skoro cele vychodne slovensko
97.6 ide v Čadci mono,ale celkom dobre-troška pošuštieva,ale aj tak na diaľkový príjem je to v pohode.Stále lepšie ako 50km vzdialená Krížava.
Aj Sucha Hora konkretne rádio HEJ 97.6 MHz hrá až na malé vypadky skoro na celej dialnici M3 v Madarsku.....čo je viac ako 200 km....samozrejme čim viac na východ tým je signal slabší
Kráľová Hora ma moc tylko:30-40kW.trakie moce przyznano
KAMZÍK-TWIST-dnes VIVA mi išiel v pohode stereo aj vo VIedni na MP3-rádiu.Aj SRO1.
SUCHÁ HORA:kedysi aj Čadci sme chytali FUN na 104FM,ešte lepšie ako z krížavy na 99.2-dnes ju prekrýva RADIO ORION z VAL.MEZ na 103.9,A KOLIBA-OKEY na 106 išla perfektne mono-čisto aj s RDS,až kým v CA nesprevádzkovali 105.8 LUMEN-a máme po paráde.
Kralowa Hora jest dobra lokalizacja 1994 m n.p.m przy 100 KW zasięg jest połowa polski i wegier wraz z Czechami i ukrainą
Podla mna na Suchej Hore v Bystrici maju FUN lepsi vysielac ako v BA..Ked si zoberiete kopcovity povrch Stredneho Slovenka a dialku pokrytia ich signalu, tak je to fakt spicka...
a aj VIVA....lebo na 101.8 ju v pohode chytam aj doma....a pritom BA je vzduchom vzdialena asi 100km
ako jednoznacne Kamzik v BA,teda aspon co sa tyka Funka a Sro1..bo vykon maju teda fakt obrovsky!
lol, co tu pisete, ved graz je v rakusku a nie v chorvatsku :-)))
Tak vieš,Chorvátsko nie je moc blízko a ten vysielač má 95 kW.Akože ja nehovorím,že sa to nedá chytiť aj tam,ale zdá sa mi to zaujímavé.
já když jsem byl v Chorvatsku v Grazu tak jsem poslouchal dříve tak v roce 2000 tak tam hrálo rádio Fun na frekvenci 104.0 skoro čistě i s RDS
Zabudate na vysku: 1232 + 200 a nieco... Z takeho nadhladu to musi hrat aj v Chorvatsku! Preto najvyssie polozena Krizava /1457 + 60/ a najma Kralova hola /1946/ nemaju 100 kW, lebo by hrali pre pol Europy =) Ide viac o rusenie vysielacov navzajom... /Skuste Fun na juhu - po Graz, resp. za Szombately ide v pohode/ V lietadle mi Fun hralo z BB a potom KE hralo nad Bulh. - Rum. - Srbsku hranicu...
Vlastne hej, ja som to bral po ceste, ale signal sa po ceste nesiri :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň