Diskusia k téme Prerozdelenie freq. v SRo od 29.01.2007
ze si budem musiet do auta ozaj kupit nejaky dobry CDmp3 prehravac - ozaj uz nebudem mat co pocuvat. Najprv zrusili Rebeku, teraz Radio FM tuno v Bystrici. A hrame jubilantom asi tazko budem pocuvat...
Myslim, ze si nedovolia nedokryt stredne Pohronie, Kosicku kotlinu i stredne Povazie a budu na tom makat... Je to vela ludi...
Len ci este nejake volne budu... medzinarodna koordinacia u nas trva dlhsiu dobu nez 1 mesiac...
Vo štvrtok bol na Rádiu Slovensko šéf i technický riaditeľ: frekvencie pre _FM idú koordinovať, aby sa pokryli oblasti, kde sa príjem obmedzil. Nebude to o týždeň, no vraj sa budú snažiť...
Viac povie zrejme Machaj na _FM...
no knecne sa ludia zaujimaju o to,co rosaftme urodelal Sro!!!
sever slovenska zostane bez fm!!! a to je na zamyslenie!!! este, ze je net... a celkom sa mne nepozdava ze fm si pohorsi len na 80 percent. takze zilina,orava,turiec,dolny liptov,banska bystrica zostanu bez fm!!!
ked si clovek spocita o ake potencialne kvantum posluchacov pride fm,tak jeho percenta pocuvanosti pojdu zas dole!!!
a MOJ odhad ... regina bude brat posluchacov najma Sro 1. tak fajn den
Je sice pekne ze frekvenciu radia FM dostane v BB Regina z dôvodu, ze Regina poskytuje zaujimave regionalne info(raz do roka, ale predsa... Mohli by ale skvalitnit hudbu...) Lenze takto v BB prakticky zanikne Radio FM, pretoze ak si frekvencie vymenia bude to znamenat ze FM poriadne ani nenaladim...
Urobte to ako ja: od 2500 SKK najlacnejší sat. komplet opticky prepojíš z recieverom a šlapeš. Všetky stanice SRo v max. vysielanej kvalite + celoplošné súkromné rádia, stanice ČRo a ako bonus programy napr. z GER, alebo AUT, kde už vysielajú niektoré rádia v Dolby Digital 5.1. FM vysielač pri členitom teréne na SK by ste potrebovali v každej diere a to nikdy nebude (podľa mňa ani DVB-T, či DAB). Do auta si kúpte iPod a oživte si pesničky podcastingom napriklad z www.radiofm.sk!!!
tu v CA sa niekde dá zatiať naladiť" 100.1 Krížava a 102.4 NO.
91.aj čosi NO,je ale z kóty Trstená,kde je teraz REGINA a to sa tu naladiť nedá.
A čo freq.MARTIN? z ktorej kóty to bude?
z ktorej stránky si to vyčítal?Odkiaľ máš info?Rád by som sa na to pozrel.na starom webe SRo som síce našiel mapku pokrytia,kde bola CA vyznačená červeným-tj.slabé pokrytie-plánovaný vysielač,ale nebolo tam frekv.
Nejedná sa náhodou o 106.4 a 107.5 kóta: Krkoškovci TVP
a 98.1-CA U Líškov-všetky ERP 1kW:
Ten DK je na hovno. Ja nechytím ani ten Poprad. Uplne tu _FM odstavili. Snad nieco skoordinuju.
Ani trochu sa mi to nepozdava.
To mam akoze v DK pocuvat Radio_FM z Popradu (Kralovej Hole), kde mi bude sumiet stereo? No nic ine mi po 29.1.2007 nebude ostavat. V aute po DK to bude s _FM este zaujimavejsie...
A zbytok... skoda reci!
Naco je nam na Orave Patria?
Teraz budem navyse musiet obom starkam, ktore frcia na Regine bud sa pokusit preladit ich sumitka na VKV (lepsi pripad), alebo im rovno zohnat nove.
O prehadzovani predvolieb na radiach doma ani nehovorim.
BORDEL!
Vymena v ZA nastala s ohladom na vzajomne rusenie vysielacov v ZA a TN. Pri rovnakom programe su lepsie ochranne pomery pre vzajomne rusenie.
TRENCIN 97,80 40,00
ZIL INA 97,20 43,00
Vymena v ZA nastala s ohladom na vzajomne rusenie vysielacov v ZA a TN. Pri rovnakom programe su lepsie ochranne pomery pre vzajomne rusenie.
TRENCIN 97,80 40,00
ZIL INA 97,20 43,00
Pravdupovediac, nie vsetkemu rozumiem - napr. vymenu SRo 1 a Devín v ZA - rovnaky vykon... Zrejme je v plane este s tym nieco urobit /v tej CA ma SRo rozkoordinovane fq/. Urcite nezostanu bez _FM KE - zeby ta 96,1? a najma ZA - to ma prekvapilo najviac. Je vsak koordinovana nejaka fq pre mesto, zrejme pre _FM.
Podľa nového,teda budeme mať v Čadci iba RADIO PATRIA na AM 864kHz.Príjem v meste na FM je biedny/o tom som sa už mnohokrát zmieňoval/.Pritom Kysuce patria medzi najhomogénnejšie oblasti/aj napriek hranici z CZ a PL/.A tak tu budeme mať program o menšinách-Aký to paradox.Pritom tu má SNS skoro najväčšiu podporu-ale to bude nová metóda,aby sa aj Kysučania niečo dozvedeli o menšinách?-HA-HA-HA.
Som zvedavý čo bude robiť SRo.
V Top-news je nove prerozdelenie frekvencii aj s vykonmi vysielacov, len mi tie cisla vykonov nepasuju. Na inych miestach maju uvedene max erp vykon a tu ho veselo prekracuju. co je pravda?
Vie prosim Vas niekto ako sa to vlastne prerozdelilo, pretoze pôvodna verzia ( aj v jednom projekte ) bola postavena tak, aby sa zachovala kontinuita jednotlivych okruhov SRo. Toto je koniec nie Radia-FM ale SRo, pardon jeho poslania.
Nove prerozdelenie frekvencii sa mi nevyhovuje. _FM chytam kvalitne zo Ziliny, z TN mi to dost sumi. Navyse asi budem musiet zmenit predvolby na tuneri. _FM mam na 2.mieste a myslim, ze Regina si urcite nezaluzi byt "dvojkou" na mojom tuneri...
A to uz nehovorim o problematickom prijme v aute smerom na ZA a to aj napriek TA...
Všimol som si,že na strednom,severnom a východnom Slovensku boli v prospech reginy odňaté najsilnejšie freq. RADIA _FM.Čo na to Rada?
Neviem prečo dostala Regina aj freq. v námestove na úkor SRo1,keď majú námestovskú frekvenciu prekoordinovanú do Trstenej.vraj prenájom v NO by bol drahý.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň