menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Leto začalo aj v Slovenskom rozhlase

| Slovenský rozhlas

radia.skSlovenský rozhlas prinesie počas leta na svojich jednotlivých programových službách zábavu, aktuálne spravodajstvo, prázdninovú muziku, ale aj sprostredkuje atmosféru z veľkého množstva letných festivalov po celom Slovensku.


Rádio Slovensko

slovenskoMotívom letného vysielania Rádia Slovensko je slogan: „Osviežte sa, užite si obraz doby“. Súčasným obrazom budú správy, dovolenkový servis, rozšírené informácie o počasí, aktuálna publicistika a v nezmenenej podobe 4 x denne 7 x do týždňa hlavná spravodajská relácia Rádiožurnál. Osviežením letných dní budú humoristické scénky z rozhlasového archívu – obraz doby z pred novembra cez humor. „Prinesieme ich každý deň na poludnie, večer a v noci obklopené atraktívnou hudbou“, hovorí dramaturg Rádia Slovensko Vincent Štofaník. Najlepšie zábavníky z 80. rokov v pôvodnej verzii odvysiela Rádio Slovensko každú nedeľu predpoludním. Galériu humoru obohatia sobotné ranné rozhovory naživo s humoristami našej doby známymi najmä z Kremnických gagov. Už druhé leto píšu slovenskí spisovatelia poviedky špeciálne pre Slovenský rozhlas. Toto leto na námety poslucháčov. Na osvieženie pamäti prinesieme obraz doby z pred 20 rokov v cykle 17 zastavení Novembra. Každú nedeľu na poludnie budeme mapovať prednovembrové udalosti u nás aj v okolitých štátoch a v portrétnych rozhovoroch s osobnosťami Nežnej revolúcie každú sobotu predpoludním.


Rádio Regina

Rádio ReginaRádio Regina počas leta nemení vysielaciu štruktúru. V pravidelných reláciách prináša programové prvky a typy, ktoré korešpondujú s dovolenkovým, relaxačným letným obdobím. Rodinné rádio Slovenského rozhlasu sa snaží spríjemňovať leto poslucháčom bez ohľadu na to, či ho trávia doma, na dovolenke, alebo v práci.

Folklórne leto

Rádio Regina navštívi 33 folklórnych festivalov, prinesie 5 priamych prenosov a desiatky reportáží a záznamov z vystúpení, v relácii Portréty predstaví osobnosti folklóru na Slovensku.

Odteraz ste mužom a ženou

Cyklus v spolupráci s EuroInfoCentrom úradu vlády v rámci relácie Pozvete nás ďalej?. Rádio Regina predstaví život manželských párov, v ktorom jeden/jedna z páru je Slovák/Slovenka a druhý/druhá z niektorého členského štátu Európskej únie.

Osem divov ôsmich krajov Slovenska

Anketa, ktorej cieľom je zistiť, čo považujú poslucháči Rádia Regina za najväčší div svojho kraja. Vyhodnotenie aj s premiérovými reportážami z najväčšieho divu každého kraja bude v celoplošnom vysielaní 1. septembra v Magazíne Rádia Regina.

Letné hity Rádia Regina

Polhodinka hudby podľa výberu poslucháčov. Vždy v piatok bude hodinu „hudobným redaktorom“ jeden z poslucháčov, ktorý svoj výber aj zdôvodní v živom vysielaní Rádia Regina.

Rozprávkové hry miesto Králikovcov v nedeľu.


Rádio Devín

Rádio DevínUmelecké rádio Slovenského rozhlasu ani v lete nezabúda na rozhlasové hry, klasické komédie, hudobné večery a priame prenosy z festivalov. K 65. výročiu SNP odvysiela Rádio Devín rozhlasové hry Kým kohút nezaspieva, Sedliak či Rozhovor s nepriateľom. Pre deti a mládež sú na letné mesiace pripravené Verneovky ako: Päťnásťročný kapitán, Vynález skazy, Ľadová sfinga, Lodivod Dunajský, Maják na konci sveta, Morská obluda, Cesta do stredu zeme. Každú nedeľu večer si poslucháči môžu vypočuť klasické komédie: Oscar Wilde: Strašidlo Cantervillské, J.P.P. Moliére: Tartuffe, Beaumarchais: Figarova svadba, William Shakespeare: Skrotenie čertice. Z hudobnej ponuky Rádio Devín odvysiela zostrihy koncertov zo siete Eurorádia - záznamy koncertov zo 4. festivalu poľskej hudby. Devín nebude chýbať na festivaloch Pohoda a Kremnické gagy odkiaľ prinesie priame prenosy.


Rádio_FM

radia.skŠtvrtá programová služba Slovenskéhbo rozhlasu je aj tento rok festivalovým rádiom. Počas leta prinesie priame prenosy z festivalu Bažant Pohoda, okrem iného aj veľkých hviezd Lamb a Hadouken. Na festivale Žákovic Open nebude chýbať Stage Rádia_FM a priame prenosy a z festivalu – The Uniques, Tomáš Sloboda, šou Baláž a Hubinák, Veneer, Diego, ZouCOco. Unikátom tohto leta je projekt „Rádio_FM v tvojom meste“. Koncerty Rádia_FM, slovenských skupín a dídžejov počas celého leta v Dolnom Kubíne, Trnave, Ružomberku, Prešove, Bratislave či Partizánskom... V neposlednom rade novinka Music Take Away_FM. “Na vybraných festivaloch pod týmto logom rozdávame návštevníkom na ich ľubovoľné USB zariadenia kompilácie dobrej hudby”, hovorí riaditeľ Rádia_FM Dušan Vančo.

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
utorok, 16.7.2024
1.
21,20%   + 0,08%
2.
18,32%   - 0,60%
3.
10,54%   - 0,01%
4.
9,43%   + 0,09%
5.
7,39%   + 0,19%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 16.7.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
1.
15,90%   - 0,17%
2.
13,48%   - 0,58%
3.
9,99%   + 0,14%
4.
8,77%   + 0,25%
5.
7,42%   - 0,20%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
III. - V. etapa 2024
1.
31,0%   - 0,1%
2.
22,2%   + 0,1%
3.
21,4%   - 0,1%
4.
18,7%   + 0,2%
5.
16,0%   ± 0,0%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, III.-V./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
28. týždeň 2024 08.07.2024 - 14.07.2024
1.
Album
Imagine Dragons
Eyes Closed
2.
Album
Artemas
I Like The Way You Kiss Me
3.
Album
Cyril
Stumblin' In
4.
Album
Dasha
Austin
5.
Album
Benson Boone
Beautiful Things
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over