menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Atraktívny projekt MS v hokeji vo vysielaní Rádia Šport

| Rádio Šport , Tlačová správa

Rádio ŠportNapriek tomu, že majstrovstvá sveta v hokeji budú tohto roku v tieni londýnskej olympiády a majstrovstiev Európy vo futbale, Rádio Šport sa na fínsko-švédsky hokejový vrchol sezóny pripravilo s plnou vážnosťou. Dianie v slovenskej reprezentácii a samotná situácia na majstrovstvách sveta bude v máji dominantnou témou vysielania. „Veríme, že naša programová ponuka je dostatočne široká a pestrá, aby sme si udržali priazeň poslucháčov. Tak ako naši hokejisti budú chcieť potešiť fanúšikov svojimi dobrými výkonmi, Rádio Šport bude chcieť potešiť svojich poslucháčov kvalitným vysielaním,“ zdôrazňuje programový riaditeľ Rádia Šport Pavol Gašpar.

Aké sú teda hlavné programové tromfy Rádia Šport počas MS v hokeji? „ Sme veľmi radi, že s pravidelnou spoluprácou s Rádiom Šport počas tohtoročného šampionátu súhlasil jeden z najobľúbenejších hráčov z tímu majstrov sveta z roku 2002 Vladimír Országh. Angažovali sme naozaj exkluzívneho a erudovaného hosťa, ktorý si svojimi vyjadreniami a pohotovými reakciami v pozícii televízneho spolukomentátora získal rešpekt odborného a priazeň laického publika. Rádio Šport využilo, že vopred naplánované klubové povinnosti Vlada Országha tentoraz nepustili do Helsínk. Od Vlada Országha si sľubujeme výrazné oživenie nášho šampionátového vysielania,“ so spokojnosťou v hlase oznámil organizačný riaditeľ Rádia Šport Branislav Lacko.

Kolektív Rádia Šport na tri hokejové týždne opustil programový riaditeľ a moderátor Pavol Gašpar, ktorý prijal ponuku RTVS a bude verejnoprávnej televízii pomáhať ako komentátor a moderátor. „Je pre nás cťou, že RTVS siahla po človeku z Rádia Šport. Pre Paľa Gašpara to bude jubilejný desiaty hokejový šampionát a televízny divák teda nepríde o známy hlas, na ktorý si počas predchádzajúcich sezón zvykol nielen počas hokejových majstrovstiev sveta. Rádio Šport tak zároveň po dohode s RTVS získalo vďaka Paľovi Gašparovi ďalší pohľad na dianie na turnaji priamo v jeho epicentre. Je to výhodná kooperácia pre všetky strany. Paľo Gašpar sa bude v našom éteri pravidelne pripomínať nielen prostredníctvom hokejových postrehov a hodnotení, ale aj vďaka zážitkovému zvukovému blogu, v ktorom sa nebude venovať výhradne len hokejovej problematike,“ vystihol organizačný riaditeľ Rádia Šport Branislav Lacko pomer medzi personálnou stratou a programovým obohatením v prípade krátkodobého presunu Pavla Gašpara do komentátorského „dresu“ RTVS.

Ďalšou špeciálnou rubrikou počas MS v hokeji bude „Tipovačka moderátoriek“, v ktorej sa  poslucháči Rádia Šport môžu tešiť na unikátny súboj trojice slovenských športových moderátoriek. Mária Pietrová z RTVS, Jana Hospodárová z TV Markíza a Lenka Čviriková-Hriadeľová z TV JOJ je naozaj exkluzívna spoločnosť dám, ktoré dennodenne oznamujú športové výsledky divákom troch najsledovanejších televízií na Slovensku. Súboj krásy týchto troch nádherných dám by bol nesmierne náročný a rozhodoval by individuálny vkus, vo vysielaní Rádia Šport však budú športové moderátorky súperiť v tipovaní, teda v disciplíne kombinujúcej znalosti a nevyhnutnú dávku intuície.

Keďže v máji uplynie presne desať rokov od historickej korunovácie slovenského tímu za najlepšiu hokejovú reprezentáciu na svete, tomuto okrúhlemu jubileu sa bude Rádio Šport venovať vo svojom vysielaní počas tohtoročného hokejového šampionátu v dvoch samostatných rubrikách. Jedna sa volá „Zlatý denník“ a chronologicky rekapituluje dianie, ktoré pútalo maximálnu dávku pozornosti na deň presne pred desiatimi rokmi. V druhej rubrike nazvanej „Spomienky na Göteborg“ zaznejú reminiscencie priamych aktérov na historický úspech slovenského hokeja. Retrospektívne náhľady do obdobia pred jednou dekádou ponúknu hráči, členovia realizačného tímu či športoví novinári, ktorí sa zúčastnili na nezabudnuteľnom podujatí s víťaznou finálovou bodkou. „Je to prvé okrúhle výročie od nášho zatiaľ jediného majstrovského titulu, preto by sme v našom vysielaní aj takýmto spôsobom radi vzdali hold zlatej generácii slovenského hokeja. Mnohí z nej ešte stále pokračujú v aktívnej činnosti, ale časť už prechádza aj na iné miesta v hokejovom hnutí. Majstri sveta z roku 2002 budú navždy symbolizovať unikátne zjednotenie slovenskej verejnosti a to je udalosť, ktorá jednoznačne presiahla rámec športového turnaja,“ vysvetlil programový riaditeľ Rádia Šport Pavol Gašpar.

Tohtoročný šampionát však bude mať mimioriadny význam aj pre budúcnosť slovenského hokeja. Na základe dlhodobého rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa práve po tomto turnaji uzavrie skupina deviatich krajín, ktoré sa priamo kvalifikujú na hokejový turnaj na ZOH 2014 v Soči. Dobre si pamätáme na peripetie, ktoré mal náš tím so zabezpečením si účasti na olympiádach v Nagane či v Salt Lake City. Vo Fínsku a Švédsku sa bude hrať aj podľa nového hracieho formátu. V základnej skupine sa slovenská reprezentácia stretne so siedmymi súpermi. Všetkých sedem štátov na rôznom stupni hokejového vývoja predstaví Rádio Šport v rubrike „Očami znalcov národa“. V nej sa budú krajinám našich súperov venovať športovci, ktorí v nich prežili aspoň časť svojej kariéry. Značný priestor v éteri Rádia Šport dostanú prirodzene aj hokejové legendy, ktoré si gloriolu vydobyli ešte vo farbách bývalej federácie, a nebolo ich veru málo.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
pondelok, 15.7.2024
1.
21,12%   - 0,33%
2.
18,92%   + 4,00%
3.
10,55%   + 4,69%
4.
9,34%   - 1,54%
5.
7,56%   + 1,82%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 15.7.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
1.
15,90%   - 0,17%
2.
13,48%   - 0,58%
3.
9,99%   + 0,14%
4.
8,77%   + 0,25%
5.
7,42%   - 0,20%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
III. - V. etapa 2024
1.
31,0%   - 0,1%
2.
22,2%   + 0,1%
3.
21,4%   - 0,1%
4.
18,7%   + 0,2%
5.
16,0%   ± 0,0%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, III.-V./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
28. týždeň 2024 08.07.2024 - 14.07.2024
1.
Album
Imagine Dragons
Eyes Closed
2.
Album
Artemas
I Like The Way You Kiss Me
3.
Album
Cyril
Stumblin' In
4.
Album
Dasha
Austin
5.
Album
Benson Boone
Beautiful Things
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over