menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

RTVS predstavila kompletnú jesennú programovú ponuku. Novinkami potešila rozhlasových poslucháčov

| RTVS , Tlačová správa
RTVS si pre svojich poslucháčov počas tejto jesene pripravila skutočne bohatú programovú ponuku, z ktorej si vyberie naozaj každý.
RTVS predstavila kompletnú jesennú programovú ponuku. Novinkami potešila rozhlasových poslucháčov
zdroj: RTVS

Do rozhlasového éteru sa vrátili obľúbené relácie a programy, ale pribudlo aj množstvo noviniek a premiér. Jesenný program bol uvedený na tlačovej konferencii RTVS za účasti generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, riaditeľa programových služieb STV Vincenta Štofaníka, riaditeľa programových služieb SRo Ľuboša Černáka, tvári z televíznych obrazoviek a hlasov z rozhlasového vysielania.

Rádio Slovensko

Počas jesene sa poslucháči Rádia Slovensko môžu tešiť hneď na niekoľko noviniek. Od pondelka do piatku bude pre nich pätica známych rozhlasových moderátoriek - Ivana Ilgová, Barbara Štubňová, Gabriela Angibaud, Petra Bernasovská, Kata Martinková – pripravovať rubriku Rádio Slovensko – Chutne!. V nej ponúknu nielen chutné recepty, ale ponúknu aj informácie o histórii jedla a o tipoch na suroviny, stolovaní, dekoráciách, či príprave lahodných pokrmov.

V piatky sa z éteru Rádia Slovensko bude hlásiť Overovňa Rádia Slovensko. Nová rubrika pozostáva z dvoch častí. Prvá časť je rozhovor s odborníkom na dezinformácie o tom, čo sa aktuálne deje na dezinformačnej scéne - nové hoaxy, fake news, odkiaľ prišli... V druhej časti odborník rozoberie konkrétnu nepravdivú správu a uvedie fakty.

Nebudú chýbať ani obľúbené diskusné formáty. Každý pracovný deň po 13.00 h sa poslucháči môžu tešiť na Hosťa Rádia Slovensko s moderátormi Norou Gubkovou a Stano Ščepánom a po 17.05 h na reláciu Otvorene s Annou Vargovou.

Rádio Slovensko bude aj v tomto roku pokračovať so zimnou edíciou charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku. Podpora 15 príbehov s ťažkým osudom z letnej časti formou sa poslucháčom predstaví formou spätných návratov vo vysielaní a tí budú aj v predvianočnom období môcť podporiť tieto príbehy formou darcovskej SMS správy.

Rádio Regina Západ

Rádio Regina Západ spustilo jesennú programovú štruktúru s návratom relácií po letnej pauze a ponúka obľúbenú publicistiku, zábavu, ale aj spravodajstvo. Po úspešnom Dni otvorených dverí, ktorý sa konal 5. septembra v budove Slovenského rozhlasu v Bratislave a vysielania relácie Panoráma z Vinobrania v Modre sa poslucháči môžu tešiť na Festivalové pozdravy v sobotu 16. septembra z festival Takí sme v Leviciach. V piatok 27. októbra pripravuje Rádio Regina Západ Československý deň v znamení spoločného vysielania s Českým rozhlasom. V utorok 31. októbra o 19.00 h čaká na milovníkov hudby spoločný koncert BROĽNu a OĽUNu vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského Rozhlasu. V novembri ponúkne Rádio Regina Západ koncert na počesť primáša Jožka Pihíka a speváka Janka Blaha.

Rádio Regina Stred

Počas septembra a októbra pripravilo Rádio Regina Stred živé vysielanie z miest pod názvom Rádio Regina u vás. Poslucháči sa môžu tešiť aj na spoločný projekt Českého Rozhlasu Ostrava a Rádia Regina Stred vždy v posledný piatok v mesiaci. 27. októbra odvysielajú priamy prenos folklórneho koncertu Sami a predsa spolu. V novembri ponúkne Rádio Regina Stred projekt Moja vianočná pohľadnica.

Rádio Regina Východ

Rádio Regina Východ poteší poslucháčov na jeseň týždňom verejných nahrávok v štúdiách v Košiciach. V októbri nebude vo vysielaní Rádia Regina Východ chýbať ani 39. ročník súťaže Košický zlatý poklad.

Rádio Devín

Jeseň sa bude v Rádiu Devín niesť v duchu klasiky a jazzu. Ponúkne ak živé vysielanie z festivalu Divadelná Nitra či Festivalu slobody pod pyramídou. Osobnosť Ilja Zelienku si pripomenie Zelienkovským dňom. Nebudú chýbať ani premiéry rozhlasových hier v rôznych žánroch a pokračovať bude aj cyklus relácii Drzo mladí...po desiatich rokoch.Poslucháči Rádia Devín sa môžu tešiť aj na priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku, či slávnostného otvorenia sezóny milánskej La Scaly v decemberi. Vo vysielaní nebudú chýbať ani hudobné podujatia Jazz FestivalCity Sound FestivalNová slovenská hudba či Konvergencie. Rádio Devín pripravuje aj nahrávky veľkých festivalov a podujatí ako sú napríklad Bratislavské hudobné slávnosti.

Rádio FM

13. septembra ukončí Rádio_FM festivalovú sezónu vlastným Festivalom Rádia_FM, ktorým sa symbolicky pripojí k iniciatíve Slovenská Tepláreň. Obľúbená relácia Ráno na eFeMku sa predstaví aj živým špeciálom zo žilinskej Synagógy a pravidelnou súčasťou vysielania bude po prázdninovej pauze aj obľúbená Pohoda_FM LIVE. Koncerty slovenských skupín sa vždy v posledný utorok v mesiaci začnú v rozhlasovom Štúdiu č. 5 o 20.00 h. Na živé hrania kapiel a djské sety sa poslucháči môžu tradične tešiť v rannom i popoludňajšom primetime Rádia_FM

Rádio Junior

V sobotu 2. septembra oslávilo Rádio Junior 13. narodeniny. Pre poslucháčov si pri tejto príležitosti pripravilo cyklus čítaní na pokračovanie, ktoré vznikli v spolupráci s vydavateľstvom Albatros. Ide o sedem kníh (Prázdniny so strýcom Rafaelom, Experiment so Sofiou, Zvieratká z Jakubovho Kopca, Záchranná stanica: Vlčica Luna, Zornička, Tajomstvá ôsmich planét, Vraniak Albín). Interpretmi čítaní na pokračovanie budú Boris Farkaš, Michal Rovňák a Daniela Šencová.

V piatok 29. decembra sa poslucháči Rádia Junior môžu tešiť na premiéru novej pôvodnej krátkej rozhlasovej hry Rádia Junior s vianočnou tematikou. Pôjde o historicky prvú rozhlasovú hru z produkcie Rádia Junior, ktorá nadviaže na tohtoročný cyklus prvotín - prvé živé vysielanie, prvý cyklus čítaní na pokračovanie a prvá rozhlasová hra.

Rádio Litera

Na jeseň pripravuje Rádio Litera dvojhodinové živé moderované podujatie s publikom. Ponúkne v ňom rozhovory so zaujímavými hosťami a živou interpretovanou hudbou.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
pondelok, 15.7.2024
1.
21,12%   - 0,33%
2.
18,92%   + 4,00%
3.
10,55%   + 4,69%
4.
9,34%   - 1,54%
5.
7,56%   + 1,82%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 15.7.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
1.
15,90%   - 0,17%
2.
13,48%   - 0,58%
3.
9,99%   + 0,14%
4.
8,77%   + 0,25%
5.
7,42%   - 0,20%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
III. - V. etapa 2024
1.
31,0%   - 0,1%
2.
22,2%   + 0,1%
3.
21,4%   - 0,1%
4.
18,7%   + 0,2%
5.
16,0%   ± 0,0%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, III.-V./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
28. týždeň 2024 08.07.2024 - 14.07.2024
1.
Album
Imagine Dragons
Eyes Closed
2.
Album
Artemas
I Like The Way You Kiss Me
3.
Album
Cyril
Stumblin' In
4.
Album
Dasha
Austin
5.
Album
Benson Boone
Beautiful Things
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over