Diskusia k článku Stredoslovenská Regina posilňuje FM pásmo
Nie, v BB.
Ked vysielalo z tej istej budovy ( tech. univ.) v ZV Radio Forte- 92,6 MHz, dalo sa to predsa len chytit. I ked s velkymi problemami. No dnes uz vobec :(
Este chytam: 88,2 O 3 a 95,8 Radio Niederoesterreich,
90,3 MHz prekryva BB SRo -no to mi nechyba.
Kludne mi napis na mejl :)
Danny, to kde chytáš ten vysielač Semmering? Vo Zvolene? A idú Ti odtiaľ aj ďalšie stanice? (Ö1 - 90,3 Ö2 - 95,8 a Ö3 - 88,2)
Danny, toto asi neovplyvníš... :-( Jedine fakt vymeniť filtre za užšie. Už máš asi po FM4... :-( Posledná možnosť počúvať je - buď cez sat, alebo cez net.
Ahoj....
Stano zo Sásovej
Danny: FM4 vysiela na 92.4 FM zo semmeringu.Vymen si MF filter,najlepsie za 110kHzovy a budes mat po problemoch.Pripadne si zhotov viacprvkovu antenu.
Vdaka mile radio Regina, ze ste sa mi zacali "srat" do rakuskeho FM4!!!
Toto radio pocuvajuce 5-timi ludmi, zasahuje do vysielania FM4, 92,6 MHz, vysielajuceho zo Semmeringu...
Esze raz velka vdaka! Kua!
vysielanie v pásme stredných vĺn je omnoho drahšie ako na VKV. A keďže vieme, že SRo neoplýva peniazmi, rušenie SV vysielania je čisto ekonomická záležitosť. Iné krajiny zrejme na to majú.... bohužial SRo asi nie...
U strednych vln sa ale nejedna len o kvalitu vlny.Ide tam aj o velky presah do inych krajin, ktore by mozno pravom namietali na narusanie suverenity statu ako tomu bolo pri ruseni nemeckym DVB-T signalom signal TV Nova v cechach. Dalej tieto vlny sa daju efektivnejsie vyuzit v digitalnom vysielani rozhlasu kde kvalita zvuku ide nahor.
Sterdovlnne vysielanie Radia Regina,ako aj celeho Slovenskeho Rozhlasu{SRo},patri aj nadalej medzi popularne prijimanie signalu.FM vlny su samozrejme kvalitne,co je nepopieratelne.Len nechapem,preco SRo,presnejsie okruh Radia Slovensko opustil stredne vlny,ked v inych{zapadnych,ci vychodnych}krajinach sa veselo stredne lvny pouzivaju.Je tomu napriklad vo Velkej Britanii,ci v Ceskej Republike.Odtsranit vysielanie na strednych vlnach nie je celkom stastna myslienka.To,ze do roku 2112{?}ma cela EU prejst na digitalne vysielanie a napr.televizia musi ukoncit terestrialne vysielanie chapem.SV vysielanie prinasa podla mojho tiez svoju kvalitu,i ked nie napriklad co sa tyka zvuku,ale kvality{intenzity} prijmu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň