Diskusia k článku Peter Lipa: Nevmestím sa do formátu slovenských rádií
viete pan lipa,nic proti jazzmanom,vazim si ray charlesa,ci luisa armstronga,ale vy sa mr lipa a vas syn po vas vsade musite trepat.ano viete moderovat ,ale pocase nik okrem mojsejovcov nevydrzi,lebo poucujete a silou mocou sa robite zaujimavy ako bubanova s kuricom.sorry. vdaka bohu ze vas julo virsik kedysi kopol z radia koliba.to mr.lucenic ,je proti vam legenda,a aj mr fero hora.zalozte si vlastne radio a nie klub,a nerobte hanbu vychodu.na vas treba vela trpezlivosti mr.lipa.prepacte,ale syna nerobte dalsim bilboardom.nech zije palo habera.vasa anita xxx
Vďaka rádiu_FM sa dá počuť všeličo celkovo.
Jazzova hudba na Slovensku nefici.Ak by ju Lipa hral,nikto by ho nepoznal.Vdaka pesnickam ho vnima aj beznejsi posluchac a kto chce,cestu k ozajstnemu jazzu si cez jeho meno najde.Ved napriklad prave na FMku v programe panov Lipovcov sa da pocut vselico:-)
Danny, vec nazoru. Samozrejme, ze povodny US jazz je o niecom inom, ale myslim, ze Peter Lipa patri medzi spicku nasej hudobnej sceny. Jazz je o improvizacii a ta mu ide... :))))
Ale v SRo sa formát našiel. Aspoň v SRo, komerčné rádiá majú svoje diktáty a nimi sa riadia.
No, ja pisem, ze nastastie...
Jazz je cosi ine nez hra Lipa. Ale to treba pocut ten newyorsky!
Iba ma rozculuje, ked ho kydnu v FM-ku brrrrr
Pokial ma pamat neklame, tak na jesen 2005 hralo skladbu Mam tuzbu 9 radii a skladba sa dostala do TOP 40 hranosti v SK radiach...
Radio_FM sa nerata, to je verejnopravna alternativa. Clanok poukazuje na situaciu v komercnych staniciach.
Toto platilo naozaj v 90-tych rokoch ako pise @ a teraz to plati v regionalkach + v Okeyi :)))
Je to vždy o ľuďoch, ktorí na tých "hudobných" postoch sedia. Mám pocit že rádií, ktoré výberu hudby venujú aspoň akú takú pozornosť je dosť málo. Väčšinou je to tak, že pustia do Áčkových rotácií to, čo im jednotlivé vydavateľstvá "odporučia" vo svojich prioritách - čiže tzv. aktuálne (s)hity. A ostatok vyberie software na generovanie playlistov automaticky... Tak je ? :)
ja to vidim asi takto
na stolickach v jednotlivych radiach sedia ludia, ktory hraju hlavne muziku aka sa paci im a tym sa okruh zuzuje.
chyba mi tam nezavislost a pokus o to - ponuknut naizaj vsehochut a zoznamit posluchaca nielen s tym, co este nepocul, ale aj stym, co uz davno nepocul...
ale takto by som mohol pisat do aleluje...
Mili moji zlati! Take casy este su, ale nie v celoplosakoch!!! Najdete ich v kazdom malom lokalnom radiu, kde sance z urciteho regionu davaju! Napr. Zahorie ma WE-cko s Vratom kazdu sobotu po 12.hodine..! Nieco je SHIT-ne, no su veci, ktore za to stoja a urcite by aj na celom Slovesku prerazili!!!! Vrato vdaka za We-cko!
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň