Diskusia k článku Rádio Piešťany začne už na Silvestra
Nezistil som to teraz, ja to viem, ze to tak je.. Ale velke radia na to prostriedky maju, aby vysielali moderovane vysielanie, takze na nich stale plati to, co som pisal :)
Vcelku suhlas... Tazko ocakavat od malej lokalky moderovane bloky pocas celeho dna. Nejak doba priniesla "nazor", ze ludi asi nezaujima hovorene slovo, ale iba hudba, reklamy a dopravny servis... Tak sa vytratili zmysluplnejsie vstupy a zostali nam tie nezmysly o "celebritach", podavane citacmi z predloh, povazujucimi sa za moderatorske hviezdy.
Poslednym ostrovom v mori je RS, ktore vsak mladi povazuju za radio pre seniorov. Tie akoze ranne sou su nehodnotitelne... Zufaly Sk eter :-)
No vidíš, až teraz si zistil, že zabezpečiť kvalitné moderovanie nie je žiadna brnkačka :-)
U veľkých rádií je to rôzne, záleží od cieľovej skupiny. Viva má napríklad vysoký podiel moderovaného vysielania. Fun má síce nemoderované bloky, ale v rannej show tvorí hovorené slovo 60% vysielania. Expres mal kedysi prínosné relácie, teraz je to už len také tliachanie o ničom. Európa 2 a Jemné škoda slov, tam je to len prázdna slovná vata :-)
:) Ano, to plati stale.. Inak pisaval som to na velke stanice, ktore na to maju prostriedky dovolit si to a moznosti.. Zaciatky su vzdy nejake, treba vyckat :)
Palo, nič v zlom, ale nebol si to nádou ty, kto tu neustále kritizoval, že slovenské rádiá sú samohrajky bez hovoreného slova a že si radšej pustíš MP3 prehrávač, než počúvať rádio len s hudbou. A teraz si aj ty založíš rovnakú samohrajku :-)
Ano, bude vysielat aj cez internet :)
Peter Kotrcka: Mal by si miesto takychto dopredu odpisovych, poplasnych sprav, si pockat na vysielanie a potom hodnotit, resp. ak si taky frajer, tak si sam zalozit radio, ktore bude nonstop moderovane a kde budes musiet mat 20 ludi zamestnanych.. Len som zvedavy, ako by si ich zaplati...
Dufam, ze budu hned od zaciatku na Internete, nech si ich mozem popocuvat.
teda samohrajka.
RVR by mala pridelovat licencie na zaklade prisnych podmienok. presny objem hovoreneho slova, programy vo verejnom zaujme, samozrejme nejaka doba na nabehnutie do plneho rezimu. potom nekompromisne konanie - upozornit max 2 krat a odobrat licenciu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň