Diskusia k článku Štát chce z rádií dostať viac peňazí
-gibsont to dobre vystihol
-ja by som tie eoplatky zaviedol len za nerozvysielané freq.(po pol roku resp.roku), ďalej za to, pokiaľ stanica nevyužíva pridelenú frekvenciu aspoň na 75% maxima povoleného výkonu a takisto za to ak stanica používa dve freq. pridelené na tú istú kótu ale samozrejme, že jednu si premiestnila inde a tým pádom nemôže byť naplno využívaná(hlavne GE-84)
Tu to bude (keď už nie je...) horšie ako na Ukrajine a Rusku alebo rovno v banánových republikách (budú sa ľuďom vyhadzovať z áut chleby a cestoviny). Uvidíte koľko tv a rádií a samohrajok (mp3) tu v našom Malom (banánovom) Švajčiarsku pokape v tomto a ďalšom roku (ďalších rokoch). Budeme sa diviť!
Dražba frekvencií by bola isto ideálnym riešením, nie však v našom mediálnom priestore. V súčasnej ekonomickej kríze najmä lokálne rádiá prežívajú len veľmi ťažko. Častokrát len s enormným nasadením a láskou k práci ich pracovníkov. Firmy za reklamu neplatia, resp. vytvárajú druhotnú platobnú neschopnosť, Ľudia musia čakať na výplaty, či honoráre v náhradných termínoch. Pritom "lokálky" zďaleka neplnia len funkciu šíriteľa hitovej muziky, ale aj informácií o dianí v dosahu ich vysielačov. To tiež stojí minimálne prenájom telefónnych liniek, lebo lacnejšie sa informácie získavať nedajú. To nehovorím o možnosti vycestovať na miesto činu priamo, s mikrofónom. Majitelia v týchto neistých časoch nechcú do rozvoja investovať, hoci sú povedzme aj veľkí patrioti. Lenže všetko má svoje medze a štát nemôže zdierať, kam sa obzrie.
Idealne je ak si broadcaster vydrazi frekvenciu-frekvencie.... a nie ze sa niekto hra na silneho hraca na trhu... a to len preto ze ma pridelene silne zenevy za rovnako malo penazi ako ten co ma nejaky malicky zemiacik v pokryti zemegule....Jednoducho frekvencie pridelovat najvyssej ponuke v drazbe.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň