Diskusia k článku Rádio One aj na 92.9 MHz v Rimavskej Sobote
Ty si vážne chorý, aj keby to nebolo k článku, aký by to malo význam vytiahnuť po roku 2014? Ty to asi fakt robíš preto, aby si na seba upozorňoval
Nech to redakcia presunie do témy ONE alebo nech to zmaže.
som zachytil túto frekvenciu ONE-ka v BB.
Jooj, ved sa trochu pozri, co porovnavas! Palaska je 500 m n.m., planovany One-ovsky vysielac bude dole v nizine. Z Palasky je k vam rovnych 60 km a poslednych 20 mate kopce - preto rusenie, resp. slabsi signal. A 1 kW ma vyrazne vacsi dosah, nez 150 W.
Ako pise Dj_Milan: v PD na sidl. Sever ide Max stereo s RDS, v Novakoch mono Frontinus z MT a pri ZA islo Fun z Dubnice - vsetko 1 kW z nizsich poloh.
Kedysi mi Chopok posielal k Ziline Twist zasumene stereo na drot - tiez 1 kW. V aute mi zasa ide Expres z PD po Raj. Teplice. atd.
K šlánku je mapa pokrytia - neviem nad čím sa tu ešte filozofuje:-)
výkon vysielača Expresu (1Kw) a výkon vysielačov One (92,9 - 150w alebo aj Lučenec 93,5 - 500W) je rozdiel tak neviem čo na tom nechápeš.? Aj keď nehovoríš niektoré vysielače dokážu doletieť ďaleko ale vzhľadom na preplnené FM pásmo pochybujem že to doletí ďaleko,ja som kedysi napr. zachytil v okrese Prievidza 98,7 Max (1kw) keď ešte nevysielalo Hey z 98,8 RK :)
Pe3k ako by si mi vysvetlil takúto vec : prímam rádio EXPRES z Rimavskej Soboty - z frekvencie 89.3 Rimavská Sobota - Palaska 1.00 , zvuk nie je čistý ale zachytiteľný . bývam v obci Obeckov a Rimavská Sobota je odo mňa dosť ďaleko . vie mi prosím toto niekto vysvetliť.
Pe3k ja nemám prehnané očakávania ja len konštatujem ,že to u mňa nefunguje
Vysielače Lučenec, alebo Levice by mohli zabezpečiť príjem. Lučenec bude mať 500W, to by k tebe mohlo doletieť.
ja viem ,že nepokryje , len ja som typ ktorý skúša každú novinku , či sa nedá zachytiť aj tam kde bývam ja , a asi Lc skorej chytím pri 0,50 Kw ako Lv pri 0,25. ak by zvýšili z 0,25 napr. na 20 Kw dal by sa relatívne prijať signál aj v okrese Vk ? či to nikto netuší ? vďaka za skoré odpovede a vaše názory .
V článku pribudla mapa pokrytia. Frekvencia má 150W a okolie dokryje Lučenec, náväzne Levice. Akurát toto je oblasť, kde idú primárne stanice v maďarčine.
Súhlasím s Pe3kom, táto frekvencia určite nedokáže pokryť Veľký Krtíš, myslím si, že túto lokalitu pokryje skôr plánovaný vysielač 93,5 MHz v Lučenci ktorý má byť o dosť silnejší.
Pôvodne som predpokladal že táto frekvencia súvisle pokryje trasu z Brezna do Rimavskej Soboty no myslím si že to pokryje iba mesto a do takej Hnúšte alebo Tisovca to dosah mať nebude. Alebo tam ide ešte 89,2 MHz z Brezna?
Frekvencia je ok, to skor ty mas prehnane ocakavania, ked dufas v dobry prijem 150W prditka z tak vzdialenej lokality!
Na vzdusnych 52 km je 8 vrchov... kukni si to: http://calculator.wavearena.eu/sk/index/distance
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň