Diskusia k článku Expres predĺži licenciu, Max a Frontinus budú bojovať
-však práve, odpísali, že stránky walter.szm.sk nie sú dôveryhodné a až potom, keď som spomenul notifikácie ITU, tak sa už ani neozvali...
-ono by možno aj postačili tie duplicitné freq.z Krížavy, ako mne je to jedno, ide o to aby sme tu SRo mali a aby to technicky fungovalo
Ved si pisal nedavno, ze R.O. z SRo ti odpísal, že tie notifikácie sú o ničom,hlavne, že polovicu zo 45 notifikovaných frekvencií už SRo vyfukli Viva, Kiss, Fun, Expres, Jemne... Oni su neschopní preto môžeš čakať u vás na horniakoch tak akurát duplicitné freq. z Krížavy ako teraz v Ždiari a okolí. Keď sa ich vôbec dočkáš, o čom pochybujem pri osobách ktoré tam sú (respektíve nie sú a sú duchom niekde mimo a myslia na niečo úplne iné ako na nejaké nepokrytie) Stačí si prejsť rôzne diskusie ako poslucháči nadávaju, že platia koncesie a nemaju signál a napíšu do rozhlasu a odpíšu im buď net alebo kupte si satelit (najvhodnejšie je nainštalovať na strechu auta, vrelo odporúčam) alebo kúpiť do každej chyži do celého bytu 3 satelity. No a také niečo odporúči kompetentný človek z verejnoprávnej inštitúcie alebo ako pri prechode na DVB-T, že citujem: Spýtajte sa susedov, čo máte robiť. V tej minúte by tam už nebol... V prvom rade oni majú informovať cez éter sú za to platení z dani nás všetkých.
Ten panelak som myslel obrazne. Napokon mozno ani nemate panelaky dolu v meste, v niektrocyh mestach su sidliska vystavane na kopcoch. Clenenie terenu v CA prakticky nepoznam. Umiestnenie dolu do mesta som myslel s ohladom na minimalizovanie rusenia vysielacov v CR a PL. Ale podobny efekt by sa dal dosiahnut aj obmedzenim signalu v urcitych smeroch. Napr. keby bol vysielac niekde smerom k moravskej hranici a ziaril hlavne spat na mesto. Nieco ako Expres na Dubni v Ziline, ktory na server asi ziari minimalne.
-však aj ja to myslím, že by to nemal byť problém,keď dokázali tak dať dokopy Zamagurie v tesnej blízkosti PL hraníc.
-pre CA boli na stránkach ITU nahlásené ako Notifikácia ITU tieto frekvencie: 95.4-má ju Expres, 99.6-má VIVA(koordinoval ešte TWIST) a Ďalšie 3 frek: 98.1, 106.4 a 107.5 sú tiež v tejto ponuke, takže sa mohli aspoň posnažiť. Pričom 91.8-SRo4_FM; 96.1-Frontinus,105.8 Lumen si skoordinovalo stanice mimo ITU.
-ps:len neviem, či dať to na nejaký panelák je práve najlepšie riešenie:1.aby nevznikol guláš v rádiu pri ladení 2.neviem, prečo sa vysielače povoľujú na strechy panelákov -myslím na zdravotné hľadisko(viem, že na Liptove a Orave sa to takto robí) 3. V CA by to asi aj tak muselo byť vzhľadom na členitosť terénu niekde na kopci(Jurošák,Drahošanka,Husárik ... )a fakt by stačil slabučký vysielač len pre mesto a najbližšie okolie, lebo už cca.5-10km za mestom(záleží od terénu) ide Krížava celkom normálne
Takze mame v zasade rovnake preferencie.
Vidim, ze Sro zacal koordinovat slabe 50W kmitocty. Nechce sa mi verit, ze by taketo nieco nepreslo v CA. Urcite sa daju skooridnovat 3 taketo kmitocty niekde dolu do mesta na nejaky panelak, len treba chciet. Ked sa to podarilo v Bratislave.
priznám sa, že pre mňa to bude ťažké, lebo chcel by som tu oboje. V CA sme takmer bez signálu SRo1,2 a 3. Takže nejakú stanicu(najradšej všetky 3, lebo aspoň SRo4 tu máme) od SRo by som uvítal, ale na strane druhej ma zaráža, že sú leniví si sami niečo skoordinovať. A Frontinus ako lokálka je výborný(nesedí mi tam všetko, ale vo všetkom sa nedá vyhovieť), sami si skoordinovali frekvenciu a postavili vlastný vysielač, takže bolo by "negentlemanske" im frekvenciu znova neprideliť, pokiaľ by sa jej sami nevzdali.Ale V.Jav. by som SRo pridelil.
Z clanku mylne vyplyva informacia, ze horeuvedena frekvencia nebola koordinovana zaujemcom o frekvenciu. Spravna informacia je, ze bola koordinovana ROCKJAM radiom. RadioSity ziada o frekvenciu, ktoru koordinoval niekto iny. Asi to bude trend, ze gentlemani uz vymreli.
ze ten kmitocet v CA opat ziska Frontinus. Ten pokus tzv. RTVS je velmi trapny.
na jednej strane ma teší záujem SRo o CA, ale na strane druhej si mohli tu už dávno niečo skoordinovať sami. A bude to zaujímavé, keďže SRo nejaví záujem o ZA a MT(čo je ale logické vzhľadom na pokrytie) a teda bude asi prvý krát stav, kedy sa niekto nebude uchádzať o celú "sieť/sadu" nejakej stanice , ale len o jej jednotlivé vysielače. :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň