Diskusia k článku Z Rádia Hey bude Anténa hitrádio, chce do TOP 3
Môžem s tebou naprosto súhlasiť. Ten DK je naozaj ako keby len "no možno by sme to mohli pustiť aj sem" :D
Máš pravdu, čo sa týka Hey, chcelo by to u nás v DK samostatný vysielač, lebo tie maličké presahy z BB a RK nestoja ani za reč. Je síce pravda, že som verným_FM, ale nové rádio v DK na osvieženie našej miestnej ponuky vždy privítam.
Inak sa dosť čudujem, ako DK (a.k.a bez mála 20 tis. centrum Oravy) veľa rádií ignoruje, naproti tomu sá púšťajú do koordinovania nízkovýkoniek v okresných dedinách na hornej Orave (nič proti 9 a pol tis. Tvrdošínu, 8 tis. Námestovu , ani 7 a pol tis. Trstenej), ale na DK dlhodobo kašlú. Pritom poznám na SK x väčších hladových dolín...
Akože HEYko počúvam v poslednej dobe celkom často, mám ho naladené v aute aj doma. Tieto zmeny som začul asi pred týždňom, no ono je to všetko nádherné no to mizerné pokrytie Oravy ma štve, maličká "wattovka" v minimálne DK by im prospela. Žijem v Istebnom, HEY sa mi podarilo naladiť na Ružomberskej 98,8, v miestnom závode na BB 97.6 MHz mizerné mono. Keď idem na Liptov resp odtiaľ, 5 km za Lúčkami smerom na Osádku 98,8 dočasne podáva výpoveď, v horskom teréne jej dopomáha jakž takž 97.6tka z BB. V osádke sa bohužiaľ stráca aj tá, a pár km pred DK opäť troška ožíva 98.8 z RK Smerom na Istebné je to striedmo, 97,6 hrá celkom dobre od DK do Istebného, na vrchnom konci už len 98.8 z RK. Avšak celá cesta z Lúčok do Istebného je pre autorádio dobrá makačka, keďže AFko sa nevie zastaviť :D
Antena bude mat vyhodu v podobe konzultantov z BCI, ktora urcite pozna vsetky "slabe miesta" Expresu. Zatial ma ale nevyhodu v podobe slabeho pokrytia. Expres ale kazdopadne dostane priameho konkurenta a bude zalezat od marketingu, ci Antena dokaze pritiahnut cast posluchacov jednak Expresu, ale aj Jemnych a Vivy. Profitovat z toho ale najviac bude Radio Slovensko, ktore ma sancu vratit sa na 1.miesto v pocuvanosti.
Lebo Expres nema ani nahodou siroky "format", vsakze? :)
Nielen skoordinovali, dnes začali aj vysielať.
BCI už raz na Slovensku malý zázrak urobila s Expresom, myslím však že teraz je náš rádiový trh o čosi iný, je tu viac profesionality, neverím že rovnako skvelá vec sa BCI podarí u nás druhý krát. Ale myslím, že to bude na inej úrovni ako je súčasné Hey
mi dost pripomina Vivu, aj ked to nie je uplne to iste. Ale podobnst je viac nez zrejma (najlepsia hudba vsetkych cias). Hey sa zjavne pripravuje na ukoncenie vysielania Radia Viva. Timing maju celkom dobry, za jeden do skoncenia Vivy mozu celkom dobre vstupit do povedomia.
pri poslednom pridelovani frekvencii dokonca si skoordinovali aj Cadcu , zaujimave..dokonca ani verejnopravny rozhlas tu neprejavil zaujem
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň