Diskusia k článku O voľné rozhlasové frekvencie má záujem dvanásť vysielateľov
lubko ty mi to pises ako keby som sem prisiel z marsu..
Máme tu na to nejaké inštitúcie ktoré vedia posúdiť či sa nová frekvencia môže spustiť alebo nie a vlastne koordinácia je o tom. Takže si nad tým nemusíš hlavu lámať, nikto si tu svojvoľne nebude vysielať tam, kde si zmyslí
nemame v bratislave dost zahltene pasmo vobec hlavne dx-eri vedia o com je rec ale hlavne ze su v plane tri dalsie frekvencie.. ved koho zaujimaju interferencie..
Jasne ,ze to neviem dopredu. No tazko mozes porovnavat hornaty vrch s rovinou na juhu. Mesto samotne pojde urcite v pohode no presahy budu minimalne.
Nikdy dopredu nevieš, ako to napokon bude hrať; podobná situácia je v ZA, kde ide Hit FM na rovnakej frekvencii, ako Devín z V. Javoriny, ktorá hrá hore Považím i v Raj. kotline veľmi dobre. Teoreticky teda má hrať iba v meste, v blízkom okolí vysielača. Prax - hrá dobre po Šuju (25 km južne), kde začína rušenie, opäť však potlačené po zúžení údolia. Nizkovýkonný vysielač napokon zabije Javorina až za hrebeňom Fačkovského sedla...
V Nitre bude teda situácia podobná a určite 15 km za mesto bude signál v pohode.
Na nej ide zo Simeringu OE3 takze hrat bude iba v meste /dobre/ Inde bude rusena ako 102,8 _FM N.Zamky radiom Kronehit 102,9 tiez zo Simeringu. 92,9 sa bude byt s Radiom Best a v samotnom meste ho asi aj zgumuje 93,0 Trnava. Obidvev frekvencie su vhodne ,len na Samotne mesto . No uz hore na Zobore to bude rusene.
Nemôžeš písať že frekvenciu nejaké rádio obsadí prv ako na ňu získa licenciu
mozno 88,2 je parametrami lepsia ako 92,9 tak skusaju. myslim vsak ze sancu maju. Radio Plus Fm ma uz davno licenciu aj frekvencie a stale nevysiela. myslim ze tento fakt dost zavazi na rozhodovani. ja by som to vydel take vyrovnane.
né to je tak, že 88.2 si skoordinovalo PLUS FM a o túto sa prihlásilo aj RADIO WOW, hoci si koordinuje 92.9. O tie voľné sa môže prihlásiť hocikto, hoci to nekoordinoval, tak ako teraz sa prihlásilo WOW o frekvenciu PLUS FM, ale platí, že kto si ju skoordinoval ten by ju mal aj dostať, takže je menšia pravdepodobnosť, že to dostane WOW. Ale to si koordinuje aj tak 92.9, ktorá pôjde do jarného konania.
to že si skoordinovali svoju neznamena, že sa nemôžu uchádzať o tú ktorú vyhlásila rada pre vysielanie takže chyba tam byť nemusí...je to na nich pre akú sa rozhodnú
88,2 obsadí Rádio Plus FM
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň