Diskusia k článku Z Hit FM je moderované Rádio One Rock
tak ako uz tu bolo spominane ta kvalita zvuku je otrasna. je to asi naozaj iba velmi nizky internetovy stream max tych 64kbs vysielany cez FM vysielac to je hrozne takmer nepocuvatelne tent problem nie je len v BB ale aj tu v PD.
ake je prakticke pokrytie? zaujima ma hlavne rozpatie ba-tt-nr-bb-tn-pb-za
Preco by malo byt pocuvanie radia cez internet zverstvom? Ja si naopak myslim, ze zverstvom je absolutna zavislost radii na nejakom preplnenom pasme VKV, ktore sa prave zivi tym, ze niekto odmieta akukolvek inu platformu na posluch. Keby dostatocny pocet ludi pocuval radia cez internet, pripadne ine platformy (satelit, mobil, kablove rozvody a pod.), tak by urcite fungovalo viacero zaujimavych projektov.
pocuvat radio cez net je zverstvo najhrubsieho zrna ;)
V dobe internetu by som si hlavu nad tým nelámal... Všetko sa dá počúvať všade. Ekonomika nepustí. Postavenie vysielača niečo stojí a jeho mesačná prevádzka tiež... Koľko asi tak môžeš vo VK zarobiť na reklame od miestnych firiem. Tipnem si: NIČ... A máš odpoveď:)
niekto sa raduje , že bude mať " celú rodinu " One rádia a niektorý nie . napr. poslucháči vo VK a okolí kde nie je vôbec signál ani na 1 okruh One rádia , väčšie mestá pokrývajú a na zapadákov ako je Krtíš absolútne kašlú.
Mna by este zaujimalo, ci sa planuje robit nieco s kvalitou zvuku na 91.3 v BB, kedze to znie ako 64kb stream z netu - zahuhnane. Oproti tomu slo povodne Radio Rock na 94.7 ovela kvalitnejsie.
no dnes rano bolo na byvalom radiu ROCK uplne ticho, ale RDS stale vypisovalo "Rock", co sa HIT FM tyka, tam uz islo ONE ROCK, ale RDS tiez po starom... ONE posobilo uplne rovnako ako predtym, vratane jinglov... Ale nechapem, preco sa ROCK muselo prestahovat na frekvencie HIT FM, teraz v Banskej Bystrici mame šuštavý ROCK a prakticky 2 kvalitne frekvencie ONE. No a na ONE GOLD je uplne ticho.
Držitelom licencie pri každom z tých troch rádií je iná spoločnosť. Ak sa v ani jednej z nich neuskutoční viac ako 50%ný prevod vlastníckych práv bez súhlasu Rady pre vysielanie, tak s tým nie je problém. To, ako sú jednotlivé spoločnosti personálne prepojené na pozadí je druhá vec.
Rozmýšľam: nemôžu naraziť na problém s tým, že na Slovensku ešte stále nie je (oficiálne) povolené krížové vlastníctvo médií?
Inak to One Retro môže byť v pohode, 90te roky v hudbe môžem. ;-)
No velke prekvapenie od Radia One.Toto vyzera celkom dobre.Aj tie nove loga sa mi pacia,aj tie dve nove stanice,ktore vzniknu vyzeraju,ze budu dobre.No som naozaj zvedavy na One Rock,ale hlavne aj na One Retro,kedze sa ma zaoberat hlavne hudbou s 90 rokov.Taketo to nieco urcite bude velkym prinosom do FM eteru na Slovensku.Drzim tomuto skupinovemu projektu palce a som zvedavy,ako a cim obohati nas eter :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň