Diskusia k článku Rozhlasové stanice RTVS končia v DVB-T
vsetko sa da primat cez sat. kvalita super nevidim problem
Ano, mas pravdu, ale ono to je u nas este stale len v plienkach...
Pani, uvedomte si, ze DVB-T je na telku a nie na radia. Na radia je tu predsa T-DAB+
...a to maju ten plesen v hlave zvysovat este koncesionarske poplatky. Platim za nieco, co absolutne nevyuzivam a vobec ma nezaujima. Len raz-dva krat za uhorsky cas prepnem na Dvojku a to vsetko. Z radii som v poslednom case pocuval hlavne literu. Vyhovovalo mi, ze bola aj v dvb. Kedysi som pisal na email, ci neuvazuju o jej vysielani aj v fm alebo v nejakych kratkych vlnach alebo pod. a dostalo sa mi odpovede tipu "hovno." No jo, to su tie sluzby verejnosti, za ktore treba zmykat prachy. Divim sa, preco tento nezmysel okolo platieb este nik nenapadol na sude.
Potrebujú tlačiť DAB ako digitál. DVB-T by im išlo do kapusty.
počúval rádiá cez DVB-T hlavne FM rádio ktoré sa u nás nedá v priebehu dňa počúvať kôli striedaniu z Patriou HU.
takze teraz uz bude Cadca totalne bez pozemneho rozhlasoveho signalu RTVS (okrem Radia_FM),ani analog ani dvbt > a koli radiu si kupovat satelit , no comment a podobne net, nie kazdy ho pouziva a pod...ale inac rozumiem, ze TV ide predsa len viac dopredu
a asi bude treba aj mieto pre planovanu RTVS3
Mozno so mnou nebudete suhlasit, ale DVB-T je primarne urcene pre sirenie TV stanic a vitam rozhodnutie zaradit Dvojku v HD kvalite. Bolo by zaujimave poznat statistiku, kolko ludi realne pocuvalo radia cez DVB-T. Predpokladam, ze ked to porovname s poctom divakov, ktori si naladia Dvojku HD, DVB-T posluchaci v tomto budu tahat za vyrazne kratsi koniec povrazu... Takze preto pravdepodobne padlo taketo rozhodnutie. Skor by bolo fajn, keby sa konecne zacalo vo velkom riesit rozhlasove vysielanie cez DAB+. Tam vidim vacsi potencial s vacsim poctom stanic...
Mohli tam ponechať aspoň rádio Slovensko, 1 R by tú kapacitu “nezabilo”.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň