Diskusia k článku V jesennom výberovom konaní je zaradených 12 voľných frekvencií
Konecne sa to zacina hybat v Poprade aj v spodnej casti rozsahu. 101,9 SN bude asi Regina KE.
Pepo_DK
Zaujimave, ze nikomu neprekazala koordinacia 94,0. 94,2 je tiez Kralova hola. Vtedy sa este nevedelo, ze tam bude Devin, ktory ma v centre Presova svoj vysielac.
Zrusenie 92 Presov skor vidim kvoli Trojke z Suchej Gory.
Hej samozrejme myslel som Naj sory trochu mi nefunguje klávesnica keď si to po sebe neskontrolujem občas mi tam chýbajú niektoré písmená. V tom príspevku mi napríklad chýba j aj v mene :)
Tiež som zvedavý, čo sa chystá v Trnave. Regionálne rádio by sa tu zišlo, niečo podobné ako boli edysi moje obľúbené rádiá Forte alebo Na. Držím im palce
V PO ma Radio Slovensko porovnatelny alebo lepsi signal nez z Kralovej hole aj z vysielaca BJ/Stebnicka Magura. PP/KH ma silnejsi signal nez Dubnik len vo vychodnom cipe mesta, kde sa daju na niektorych miestach chytat dokonca aj slabsie vysielace (1kW) z PP/Hranovnica a Strbskeho Plesa, dokonca aj z koty Zilina/Krizava (nad 10kW ERP; cca. 180km vzdialenost) a signal je vynikajuci.
Skutocnosti na ten smer SMAZI len 0,76 KW.
K čomu je táto koordinácia dobrá? Veď v TT smaží AR z Nitry na 88,8. Jediná výhoda je, že použili frekvenciu zo Suchej hory, ktorá tam miestami ide.
by mala RVR začať čoskoro riešiť..
krasny zaujem RTVS o pokrytie.....cize ziaden
Tragické je, že každý z vysielateľov predpokladá, že spustením vysielača v ekonomicky silnom regióne (v tomto prípade Žilina) získa tisícky nových poslucháčov a tým aj nových inzerentov a zdroje. Lenže akosi nechápu to, že nízku počúvanosť majú pre svoju "šedosť" a nízku úroveň moderovaného vysielania, nie pre to, že ich "nepočuť" tu či tam. Napokon, v dobe internetu sa dá počúvať každé rádio kdekoľvek a prostredníctvom soc. sietí robiť reklamu za minimálne náklady. Ale o to nie každému rádiu "zrejme" ide :(
Zarnovica 99,6 naozaj stale nejde? Ved to su uz roky (4-5?) co to vypli. Ako je mozne, ze to nikto neriesi? Predpokladam, ze Zilinu dostanu bez mihnutia oka. A to ze si neplania povinnosti nikoho trapit nebude. Takisto Radio 7, ako dlho uz maju pridelenu frekvenciu v Roznave a stale nie je v prevadzke. A teraz ziadaju dve dalsie. Mali by sa podporovat zivotaschopne projekty a nie kadejaki spekulanti.
Frekvencia 92,0 MHz Prešov bude vyradená
Individuálna frekvencia 92,0 MHz by mala v časti Prešova kolíziu s existujúcim vysielačom GE-84 z Popradu [92,2 MHz]. Niektorí poslucháči v Prešove by tak prišli o možnosť príjmu stanice RTVS - Rádio Slovensko. Signál z Popradu - Kráľovej hole prijímajú preto, lebo nemôžu prijímať Rádio Slovensko na frekvencii 96,6 MHz z vysielača Košice - Dubník. Frekvencia 92,0 MHz nebola spustená do prevádzky a licencia bola odňatá [Rádio Elán], preto RÚ vyšiel v ústrety obyvateľom Prešova a túto frekvenciu opätovne nepredložil do výberového konania.
zdroj: internet:)
Čakal som že v PO bude ponúknutá frekvencia 92,0 po rádiu Elán.
Inak je pozoruhodné, že kto chce pokryť Nitru tak sa musí zmieriť s pidi výkonom :) WOW tam chcelo tuším viacero frekvencii nakoniec však prešla táto 50 watová frekvencia čo považujem za mizériu....a k radiu ONE: nie sú v stave rozvysielať napr. frekvenciu 99,6 ZC a nehovoriac o sesterských radiach retro a rock kde im mlčí tiež niekoľko nerozvysielaných frekvencii....takže pridelená ZA bude bude jedna z ďalších, ktoré budú nejakú tú dobu ticho...
Celkom ma zaujima projekt v Trnave - tam sa nejake regionalne (lokalne) radio pyta - tak ako kedysi Rebeca, ktora sa vratila do Martina. Ked uz spominam tu Rebecu, pocital som s tym, ze sa prihlasia o slubenu Bystricu, ale zial opat nic. Skoda. Inak vyberove konanie pomerne jednoznacne (ak nechcem povedat nudne :D ).
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň