Diskusia k článku Nitra má nové regionálne rádio
A presne o tom som písal. Rozširovať pokrytie rádia, ktoré nikto nepočúva je strategicky zlý krok. Expres sa začal rozširovať s dobre nastaveným programom a v mestách ako Nitra majú vysielače s 10 násobne väčším výkonom. To dáva zmysel. S 50 watovým vysielačom v zastavanej oblasti neurobíš nič, akurát tak dokryješ problematické časti. Považujem to za marketing, ktorý ale rozumný klient ľahko odhalí.
Zažil si začiatky vysielania Expresu? Vysielač v PB, RS, STu... a až časom dopĺňali medzery. Z ekonomického hľadiska je správne pokrývať reg. centrá a až potom menšie mestá v okolí. Takto napriek malému výkonu pokryli signálom 100 tis. obyvateľov, pričom napr. TO majú cca 25. Pre zadávateľov reklamy je ekonomicky silnejšia Nitra ďaleko atraktívnejšia, než celé zvyšné Ponitrie. Ešte aby rádio tí ľudia aj počúvali ;)
Mne je jasné, prečo len 50 W. Ja som len vyjadril názor, že takéto odtrhnuté pokrytie nedáva zmysel a že tieto financie mohli radšej investovať do skvalitnenia programu.
Tých 50 Wattov je o tom, že vzhľadom k blízkosti 3 štátov HU, AU, CZ neprejde s vyšším výkonom koordinácia resp. nenájdeš inú voľnú frekvenciu...
Nerozumiem celkom stratégii investovania do zvýšenia pokrytia namiesto investovania do zvýšenia kvality samotného programu a sústredenia sa na konkrétny región. Navyše s 50 Wattovým vysielačom je to asi len o oblbnutí klienta, že nás počúvajú aj v Nitre. Obom nitrianskym poslucháčom blahoželáme.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň