Diskusia k článku Viva Metropol sa zmení na Rádio Viva
Ja by som si rad Vivu naladil aj v Pezinku. Dnes sa mi to casto nedari aj v Bratislave. Zohnat volnu frekvenciu s dostatocnym vysielacim vykonom je nerealizovatelny sen.
no pár dní teraz počúvam vivu. hudba je solídna, aj moderátori sú ok, až na čiefa. to je čistá katastrofa. trepe dve na tri, vymýšľa nové slovné tvary, rehoce sa sám na sebe a má neskutočne úlisný slizský prejav. síce má dobrú farbu hlasu, to je však všetko. čítaný text sa dá od neho počúvať, ale akonáhle má niečo povedať sám od seba, tak je to peklo na kolesách. zrejme si to uvedomujú aj ľudia z biznisu, lebo tento človek sa objavil v éteri vždy, keď twist/viva mal finančné problémy. asi nemá veľké finančné nároky :D
93.3 - este sme nedostali oficialne pridelenie frekvencie z Rady. Potom Telekomunikcny urad ma 30 dalsich dni na povolenie. Ja to vidim realne August-September.
Ja nie som proti digitalu, len vidim uskalia v prijme. Skus pocuvat radio cez internet v aute a uvidis o com hovorim. Po chvili ta to prestane bavit. Ja som za dualne vysielanie na 10-15 rokov . Nori vypli FM uplne a teraz rozmyslaju , ze ho znova docasne zapnu, pretoze maju obrovske protesty od obyvatelstva .
Toto je naše typické slovenské, hľadať dôvody prečo to nejde. Len by ma zaujímalo, ako dokázali pokryť DAB signálom Švajčiari, Slovinci a Taliani.
A nebolo by lepšie vrátiť sa k AM vysielaniu? Prdneš do vysielača 100 kW a pokryje celú EU a nie len Slovenko.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň