Diskusia k článku Licenčná rada dnes odoberala frekvencie i predĺžila licenciu
Mimochodom: https://www.radia.sk/spravy/3096_expres-spustil-v-…
Pôvodná bude vrátená, a tak by sa mala objaviť už v najbližšom výberovom konaní.
Spomínate? Toto bolo v roku 2014. Krásne to vystihuje hospodárenie s frekvenciami v našom Kocúrkove.
Myslím si ale, že okrem zníženia výkonu by to museli presunúť z Jurošáku dole do mesta na nejaký komín alebo panelák.
Tá je tiež kolízna, no keby tam dali aspoň 100 W pre Rádio Slovensko, celkom by to pomohlo. Napriek trojmedziu si myslím, že konkrétne v CA by sa dali nájsť aj nejaké 1 kW kmitočty.
Je vcelku jedno, kedy to bolo, pretože tie frekvencie sú nepoužiteľné pre iný program, rovnako ako 90,8 v ZA po One. Zrejme budú vyradené. RTVS by ešte malo preladiť RS na sľubovanú Reginu...
Čo sa týka pridelenia 94,5 Krížava Rádiu_FM, práveže by som netvrdil, že to bolo nedávno, ale pomerne dávno. Konkrétne 1. februára 2016, čo je viac ako 3 roky. Odvtedy doteraz trvalo, kým RTVS spomínané frekvencie vrátilo. Mne sa to zdá neprimerane dlho. K BEST FM - myslím, že tam pôjde o riadne uvoľnenie frekvencií...
@Dušan
Frekvencií 92,4 MHz Martin a 89,6 MHz Prievidza sa Best FM zbavuje nastálo alebo bude žiadať v ďalšom výberovom konaní o nich opäť, aby malo 365 dní na ich spustenie? Aby teraz neboli opäť odňaté, lebo raz už boli...
Tie kvóty pre Devín a Patriu (no tiež Reginu, Vlnu či Best) sú úplným nezmyslom, deformujúcim týchto vysielateľov. Je to "nástroj", ktorý núti a vytvára poslucháčsky nezaujímavý trh... V dobe všadeprítomných int. služieb a dostupnosti pripojenia je to zbytočné podkopávanie suverenity a zťažovanie podmienok podnikania. Osobne mám už odpor voči slovenskej hudbe a pomaly sa mi začína protiviť aj to málo dobrej hudby, ktorú máme...
Zle si to prečítal, Rada neodňala 91,9 MHz Námestovo - Magurka, ale 91,9 MHz Žilina, ktorá spolu s 91,8 MHz Martin už nie sú potrebné, lebo Rádio_FM získalo nedávno silnú 20 kW frekvenciu 94,5 MHz Žilina - Krížava.
Nerozumiem, prečo RTVS odobrala túto práve frekfenciu SRO 4 _FM, ved aj všetky ostatné okruhy vysielaju práve z tadeto...
Na rádiu Devín sa možno dočkáme aj takého zahlásenia:
Vážení poslucháči, po Klavírnom koncerte č. 1 b-mol, Op. 23, od ruského skladateľa Piotra Iľjiča Čajkovského, si môžete vypočuť pieseň Voda čo ma drží nad vodou, od autora Jozefa Urbana v podaní slovenskej skupiny Elán.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň