Diskusia k článku Medzi uchádzačmi o voľné frekvencie prevažujú súčasní vysielatelia, o tri frekvencie nemá záujem žiaden subjekt
O nie, len toto nie. Veď nech vysiela na tom, čo už dostal.
Ja len dufam ze zvitazi zdravy rozum a 104,1 pridelia radsej R. Sity.Naco nam dalsiu duplicitnu fq.
Za peniaze z Vatikánu a hlavne od nábytkárov sa chce rozťahovať, aj keď nemá čo ponúknuť. A ani to Goldies nerozbehol ako sľuboval ...
A ešte tú o Karkulke. Obidve frekvencie nízko v doline. Medzi nimi Slánske vrchy a aj 100 kHz. Tieto vysielače sa navzájom vôbec nerušia. To si len v minulosti niekto takto poistil rozhodnutie Rady. A nebol to jediný prípad.
Prekoordinácia 103,7 MHz na Makovicu neprejde kvôli Ukrajine, Rumunsku a Maďarsku (a aj ďalšie krajiny na Balkáne). Rušila by ich frekvencie. A okrem toho táto 10 kW frekvencia je určená v rámci GE-84 pre lokalitu Bardejov.
Je možné, že prekoordinujú 103,7 na Makovicu tým pokryjú lepšie Michalovce Sečovce Humenné Sninu Trebišov a okolie.
Z Makovice zase by pravdepodobne musel byť znížený výkon takže pokrytie by bolo menšie než Expres s 20kW
Ale ak by to spravili tak potom by museli presunúť 107,1 naspäť na BJ Stavebnícku Maguru aby pokryli zase sever pretože Mihaľov je utopená lokalita.. No a potom pre Prešov by som chápal tú 104,1.
Takéto rozmiestnenie by bolo efektívnejšie.
Každé rádio v ba sa ťahá na vychod, ľudia do BA
To by bol nálož a prišli by sme o skvelé pokrytie v zahradnom z lysej 103,7 fm az do Michaloviec by to tak bolo a ja som chcel Dobre rádio o po tam koordinovat ako som mal ja plane môjich myšlienok a keď získa sity ostane Európa 2 na lysej.
Mňa skôr zaujíma, prečo chce Expres 104,1 MHz pre E2 keď tam je silná 103,7 MHz? Žeby chceli túto Ženevu prekoordinovať z Lysej? Ambícii odblokovať 104,2 na Domaši pre E2 rozumiem no ak E2 nepôjde zo 103,7 MHz zhorší sa pokrytie v okolí Košíc.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň