Diskusia k článku Rádio Goldies prišlo o frekvencie, problémy má i Rádio Viva a Rebeca
odraz od 7. paneláku 30 m pod osou TX ant.
Takýmto redukovaním ERP by si zároveň znižovali dosah a počúvanosť. Zoznam nie je taký chudobný, aby musel takto hlúpo šetriť.
To by ma fakt zaujímalo na základe čoho to išli merať. Skôr možno mali bonz na prepálený výkon ako to tu stále poniektorí omielali.
Včera napr. Trnavské z DS 98,3 išlo na dialnici pred Bratislavou. Tiež to nevyzerá na povolený výkon 50W.
ako "experti" RPMS resp. RÚ merali. Predpokladám, že stáli rovno pod anténami - pokiaľ je tomu tak, je zázrakom, že namerali až tak veľa.
SRo 1 - 92,2 MHz Dubnica vs 95,9 MHz Trenčín
Nam píš na Radu pre nevysielanie, na Neregulačný a do RedTVS a pripomeň im to, že pridelenie 92,2 MHz Dubnica SRo 1 bolo podmienené zmenou 95,9 MHz Trenčín na Reginu... Nech si to nájdu v archívoch z vypočutia a v článkoch...
Čudujem sa, že neriešia aj Rádio WOW. 88,5 Dubnica + 88,3 Púchov + 104,4 P. Bystrica sú dlhodobo vypnuté a už dávno z nich mohlo vysielať iné rádio.
Tomu Goldiesu mali vziať aj 92,8 Trenčín 500 W, tá pod nimi nešla nikdy.
A malo by sa doriešiť aj SRO na Dubnickej 92,2 s 1 kW, resp. 500 W. Síce nejde o nevyužívanie, lenže túto frekvenciu žiadali a dostali s podmienkou, že kúsok hore na 10 kW Obore sa na 95,9 vymení SRO za Reginu, k čomu doteraz nedošlo a zrejme už ani nedôjde. Ide teda o duplicitné vysielanie a SRO by mal uvoľniť buď 95,9 alebo 92,2 (skôr) a tá by bola iste zaujímavá pre viaceré regionálky.
Pre mňa je toto rádio jedným veľkým sklamaním. Počúval som ich občas kvôli zaujímavej hudbe a veril, že sa im podarí vytvoriť dobrú sieť... Škoda.
Konečne, už bolo načase, koľko preboha malo to Goldies pridelené tie frekvencie a zbytočne ich blokovalo. Kvitujem to rade. Ale mohlo to byť už skôr.
Jasne stiahli výkon aby šetrili na energiách. A nerobia to všetci? lebo v poslednej dobe nietore radia dosť šuštia. Overil by som aj iné :) Napr. BA rádio, Radio KE, Radio 7, Radio Jazz, Radio Sity, Radio Patria,......
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň