Diskusia k téme kto by mal ziskat frekvencie rti 94.2 kralova hola a 94.8 heringes
Nebola to prave ta zahoracka fq? Neviem uz, niekde v spravach to tu bude - z jesenneho konania..
Pravidlo porušilo radio Košice,ked si v Košiciach skoordinoval frekvenciu konkurent.Mne sa to nepáči.
Asi sa myslí 106.9 kde má vysielať rádio Košice, oni si ju nekoordinovali a dostali ju.
je,ze ak ma o 94.2 zaujem SRo,tak preco si ju teda nevezmu? Bol tu spominany Devin.Zda si im to drahe,ale co maju hovorit ine radia? Pre ne je to este drahsie vysielat z tohto miesta,v porovnani so SRo.
Tieto spominane fq.su stale volne.Mali by sa dostat do licencneho konania na jar.Nechcem predbiehat,ale myslim,ze Lumen ich ziska,ak sa "nezabudnu" prihlasit o ne.Tam bola aj nejaka podmienka zo strany Lumenu.
Počkej, kterou udělili ?? Já jsem myslel, že o Štúrovo 93,5 se vůbec nikdo neucházel a další kmitočty nikomu neudělili. Ani 105,2 o které žádalo Záhorácké rádio, ani 99,8 o které žádalo Radio Šrotowisko.
tusim Lumen si skoordinoval tri fq, no neprihlasili sa do konania... chyba, no jednu F priradili inym
A kdy toto nepsané pravidlo porušili ???
V Liptovskom Mikuláši ide Kráľova hoľa normálne. V Liptovskom Hrádku dokonca silnejšie, ako hocičo iné. V Ružomberku už je s Kráľovou hoľou problém, no na vyvýšených miestach ide výborne. Toto všetko platí aj o vysielači 102,9 MHz Štrbské Pleso Rádio Lumen 2,00 kW H.
Uz to porusili... Nie je to skor tak, ze radia neziadaju o take fq? Neviem, ci este funguje fer konkurencia...
Ku KH - aj mne v PD ide na sidlisku Max z NZ a nik netvrdi, ze to mesto pokryvaju. Kusok pod kopcom mizne, rovnako tak ide KH za Braniskom. Ok, pokryva Poprad, SN, KK, BR, zrejme i RV, LE, vcelku ide i PO, LM, Orava, Gemer..., no nie na hocicom. Je to asi najmenej efektivny z velkych vysielacov, vzhladom na naklady.
Sitno ide na vyssich miestach v BA slusne, rovnako dobre svieti i V. Javorina - oba kopce su na okraji nizin.
Trepat na vysielace viac nez 20 kW je podla mna hlupost: Krizava ide v Presove, Topolcanoch, na Morave, no nejde v Hricove ci Terchovej. Naco je na Suchej hore ziarit tych 100 kW do tych vrchov? Tie 10 kW idu len mierne horsie... Blizko je Krizava, KH, Sitno, na juhu LC a RV, na severe RK, na zapade NR, BA, VJ... Ked vezmeme vysku anten - cca 1400 m n.m., bude hrat i desatina vykonu pekne.
Pánové, chci se zeptat. Myslíte si, že RVR ctí to tzv. nepsané pravidlo, že kdo si kmitočet najde, ten ho taky získá ? I kdyby měl třeba 5 kW ?
No, vidiš. Z toho plyne že ani internetu se nedá věřit :-) Každopádně, podle map, co jsem si vygeneroval pro 2 kW ze Sitna všesměrově, tak tento vysílač docela pěkně pokrývá území skoro až po Bratislavu.<br />
<br />
KH pokryva Kosice? No to tazko. Pocas mojich studii v KE som v sume lovil Rebecu (ta ista freq.). Takze so smerovou antenou na streche mozno. Ale s beznym prijimacom za beznych podmienok asi ani nie. Neslo nic, co bolo vysielane z tohto vysielaca - a to sa jedna o radovo desiatky kW ERP.
vysielac poprad kralova hola pokrýva 2 a 3 najväcsie mesta na slovensku to jest Prešov a Košice ,Tatry ktore su turistickým lyžiarskym dovolenkovym centrom slovenska aj okolitych statov ale aj Bansku Bystricu v ktora je este v dosahu tohto vysielaca
2 max. a ide to na 2, no a ten Trenčín ide tiež naplno. :-)
jj, máš pravdu. Sorry. 93,3 je využívána na 1 kW, ale povolené má jen 2 kW, nikoliv 20 kW ;) Ale pokud bychom se bavili tŘeba o 93,3 z Trenčína - Nad oborou, tak ten jede jen na 5 kW z povolených 10 kW
Ja si myslím, že 2 kW, ale napr. už ďalej na východ je signál veľmi zlý na 93.3 zo Sitna.
ešte k tej K.h., samozrejme, že bez problémov, ale zaujímavé, že 100.9 E2 niekedy nehrá čisto, zväčša je to ale s RDS a veľmi dobrá kvalita.
Tak ona 93,3 jede jen 1 kW místo 20 kW, které mají ostatní rádia. I když má plně povolených 20 kW, jen asi nejsou peníze na jejich zaplacení :-)
Napr. na bežné rádio už príjem zo Sitna nie je na 100%, hlavne 93.3 je slabšia frekvencia.
94.2 hrá s RDS (keď vysiela), Sitno bez problémov úplne, všetko RDS a Zobor nechytám, jedine čo chytím zo Zobora je SRo 1 91.2 (slabšie, ale rozumel som všetko), ale len keď nejde HIT FM 91.3...píšem o príjme doma, anténa zavesená len na okne z vnútornej strany (Dipol 1RUZ PM A) a som dole v údolí...
kolizia 94,3 MHz fun radio kamzik 90,00 kW H a 94,2 MHz kralova hola 30,00 kW H je v okoli banskej bystrice ale aj turcianskych teplic handlovej ziaru nad hronom a zvolena v akej kvalite ide kralova hola v banskej bystrici tam som este nebol na suchej hore ide kralova hola dobre a co zobor a sitno v banskej bystrici na suchej hore idu tiez dobre
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň