Diskusia k téme TV Nova (CZ)
Niektorí známy mi potvrdili aj čítal som na rôznych diskusiách, že keď nevysiela 37. kanál Bardejov STV 2 je na Šariši - Bardejov, Prešov, Sabinov, Poprad a pod Tatrami celkom dobrý príjem ČT 1 z Lysej hory na 37. kanáli. Idú aj FM programy z Valašské Meziříčí-Radhošť 92,5 ČRo 1 + 99,0 ČRo 5 Ostrava + 100,5 Impuls a počas niektorých odstávok ide aj 94,1 Frekvence 1 + 96,8 ČRo 3 /keď nevysiela Kráľova hoľa 94,2 a 96,9/ a ide aj Ostrava-Hošťálkovice 89,0 Impuls.
neda sa tv nova pozerat aj cez internet archiv sa da to ja viem ale on-line alebo ak chcete nazivo
Aj mne sa isty cas podarilo nieco na cierno naladit od UPC ale asi tak dva mesiace potom nie, pretoze minule dali UPC kabel podzem a od tej doby z UPC sa neda nic chytit cize a tie programy co som pisal to bude asi tak ako napisal David neviem mozno to bude signal z Bytoveho co su ako spolocenska antena tie su take hmm ako povedat srot ze sa ani necudujem kym sme nemali to UPC iba tu antenu ado SBD na KVP tak tie programy boli take ze ked islo napr: Animal Planet tak na to Animal Planete islo v pozadi TA3 na jeden program bolo viac programov xixi a to si nezartujem tak to je ked som nahraval s Markizi film tak na videu je vidno ako ide v pozadi ako duch dalsieho programu RAI Uno xixix
No v samotnom meste Piestany ide velmi slabo signal Novy z 21 K.. Sumi to aj na kanalovu antenu s predzosilnovacom.. Jedine na vysokych budovach to teoreticky ide, ale v rodinnych domoch to ide slabo..
Bol som odparkovany pri konecnej trolejbusov .Bol odtial volny vyhlad smer Madarsko a juzne Rakusko.
TV Nova z Veľkej Jvoriny K 21 ide vynikajúco na anténu aj v Trnave, Piešťanoch, ... to neznamená, že keď je vytočený anténový systém na ČR,že sa niečo nedostane aj na Slovensko. Keď je nasmerovaný na juhozápad signál sa šíri /odkloní/ aj na juh... atď.
slovinske radia? kde to chodis skenovat David? daj nejaky tip
Radio Best ide teraz v Blave kvalitnejsie, lebo zvysili vykon.
Je to velmi dobre miesto pre vysielac FM v BA ,ale na 97,2 ma velmi velke obmedzenie vyzarovania do smerov,inac pri 250W by v pohode pokrylo celu BA az na D.N.V.. Radio Best si velmi dobre vybralo lokalitu na umiestnenie vysielaca. Je to okrem budovy J&T /presscentrum/ jedina vyskovka v centre z ktorej vie signal pri tom vykone "preliezt"cez horsky park smer Dubravka.Velmi dobry dosah ma aj vysielac BA-Dubravka 92,3 Radio Sity. Pri 20W opacnym smerom do centra BA. Chytal som ho na autoradiu na Radlinskeho ul. pri Blumentale. Trosku davnejsie som si chodil scanovat pasmo FM na autoradiu na Dlhe Diely . Chytil som vsetko co tu bolo spominane + Slovinske radia.
Tak, to vobec nie je pravda, Robert, teda aspon podla mna, pretoze pokial bol vysielac umiestneny na Technopole a vysielalo z neho radio Forte, tak akonahle si presiel za Stary most a isiel si do centra mesta tak signal sa brutalne zhorsoval a o Dubravke, ktore je na odvratenej strane kopca ani nehovorim... Byval som tam 17 rokov, ale ked mam pravdu povedat, castokrat tam isli lepsie ceske stanice, ako slovenske z tych "malych" vysielacov (Technopol, vodaren v Devinskej, Horsky park a mozeme priratat aj neskorsi Polus). Ten vysielac, co ma Best na Karadzicovej. ul. je tak dobre umiestneny, ze castokrat az nechapem, ako je mozne z tak nizkovykonoveho vysielaca, pokryt tak velku cast mesta...
Avsak teraz byvam uz daco cez dva roky na Dlhych Dieloch a som toho nazoru, ze toto je najlepsie miesteo na prijem z kazdeho smeru (ide tu Tv Nova - 9K Kojal analog a vsetky ostatne ceske, okrem Primy, lebo ta je rusena Jojkou z Kamzika, vsetky ceske radia, rakuske radia, madarske radia, teda aby bolo jasne, bavime sa o prilahlych vysielacoch s presahom a rozne SK vysielace, ako Sitno, Jaslovske Bohunice, Zobor, Velka Javorina, Krizava a Sucha Hora silnejsie stanice a kedysi aj zopar malych vysielacov z Expres siete, do doby, kym nerobili koordinacie). Este viac idealnym miesto na totalne perfektny prijem je podla mojho nazoru zastavba rodinnych domov nad intrakmi v Mlynskej doline, pretoze Dlhace su trolinku tienene prave tymto kopcom, pokial byvas na nizsom poschodi. Ale kamarat, co tam ma rodinny dom, ked k nemu vyjdes na podkrovie a pozries sa z okna, tak vidis na Slovnaft, na Hainburg, do Jaroviec a Cunova, na letisko, do Race, Dubravky a na zahorie a k tomu vsetkemu je perfektne to, ze je to pomerne daleko od Kamzika a pri lepsom antennom systeme s nejakymi supersmerovymi antenami sa da prijimat fakt z kazdeho smeru...
Petrzalka moze byt na tom podobne, ak sa clovek nachadza na vyssom poschodi, ale je to predsalen o nieco nizsie, ako v tych rodinnych domoch.
Petrzalka je na experimentovanie s TV a rozhlasovym prijmom osobitne dobra lokalita, lebo lezi viacmenej v predlzeni Karpat, takze tam relativne dobre doletia signaly z oboch stran. Mam to overene este z cias obcianskych radiostanic, kedy najvacsi borci boli ti, ktori vysielali z 15-poschodovych panelakov v Petrzalke. Lepsi boli uz len ti, ktori boli vyslovene na kopci, napr. na Dlhych Dieloch, ale takych bolo malo. Ja som fungoval z Ruzinova, odkial som mal sice dobry dosah smerom na vychod, niekedy az 100km, ale smerom na Zahorie to bolo podstattne slabsie. Ludia v Dubravke to mali dobre zase opacnym smerom.
Z tohto dovodu Petrzalku povazujem za najlepsiu lokalitu na umiestnenie nizkovykonneho vysielaca, pokial ma byt jediny bez dalsieho dokrytia. Som dost prekvapeny, ze Radio Best volilo prave nejake biznis centrum na Karadzicovej, ale ti asi planuju dalsie vysielace.
chytis cez obycajnu antenu vsetko z kablovky aj celkom dobry obraz lenze nova v humenskej kablovke nie je radia nemusis mat ani antenu na radiu staci dat palec na miesto kde ma by antena a ide ti vsetko z kablovky vyborne samozrejme v byte ale aj vonku na sidlisku myslim radio tv som neskusal
Robo,ja som to raz skusal cez klasicku antenu v panelaku,ci daco chytim z U.P.C a podarilo sa mi dajake tie kanaly chytit,v ramci uhf kanalu a nahodou dost v dobrej kvalite.A co sa tyka samotnej Novy,tak aj na nu som mal stastie v ramci analogu v Petrzalke a to ma pritom kazdy presviedcal,ze v tej casti Bratislavy to nie je mozne a podarilo sa.Jednoducho stacilo byvat na siestom poschodi,nasmerovat antenu smerom na cesko a troska sa pohrat s tym,aby sa dajako pokazil signal madarskej tv2,ktora vysiela na tom istom kanali ako Nova.
ved presne to som myslel.. max. tak nejake radia ale ze by telku? tu nechytim ani ked brutalne zosilim s izbovou antenou a nasmerujem priamo na koaxial co mi ide do izby... a uz vobec si neviem predstavit aky nekvalitny je potom ten sekundarny ktory by mal byt lepsie tieneny nez tie tercialne co su v bytoch... skoda ze sa neda nejako takto chytat aj chello.. to by bol dalsi sposob ako sa dostat na internet zadarmo :D
jedna sa o prijem vyzarovania z TKR ako vysity. Rozvody UPC u nas v BA tiez cosi vyzaruju, ale daju sa akurat pocuvat nejake tie radia vnutri panelaku. Asi je podstatne lepsie spraveny.
Na 100% s tým nemá nič spoločné vysielač bankov, ale miestny rozvod. Aj ja som kedysi na KVP /bývam na Jasuschovej/ doma chytil napr. RTL, Čt1, Čt2 a ďalšie proogramy z káblovky. Môže byť niekde porušené tienenie a káblové programy sa tak vyžarujú do okolia.
lol to vazne takto dokaze dakde fungovat? ja som si najskor myslel ze je to nejaka somarina ale ked to pise aj david hmm no to musi byt potom dobre nekvalitne spravena infrastruktura ja byt na mieste prevadzkovatela tak by som zainvestoval do tej kabelaze a spravil to tak aby neopravneny prijem nebol mozny teda v takomto rozsahu... hm
Musis to chytat z koaxialneho kabla ,ktory to vyzaruje par Watmi do okolia.Urcite Kosicka kablovka. Ja mam to iste na chalupe. Obecna kablovka ma rozvod po elektrickych stoziaroch spolu s obecnym rozhlasom. Na obycajnu sitovu antenu Asta s predzosilnovacom ,ktora je natocena smerom k rozvodu cca.40m chytam programy ako RTL,STV 3,Discovery,Prima .... .
Ja tv novu mam naladenu takto... byvam na KVP - Wuppertalska a taku obicajnu izbovu antenu, ktora sa zapina na elektrinu tu vacsinou pouzivame na chate mam nasmerene priamo na bankov ako je Bana Bankov a je naladena na: Kanal - 77. kmitocet - 093.25 a tak mame doma len na tejto antene tv novu ide dobre obraz je trocha rusive az zrnite ale zvuk zato ide dost dobre cisto sem tam ked je burka alebo trocha viac fuka vietor tak praska a obras sem tam poskakuje ale je to inac v pohode... a na tej izbovej antene chytam aj ine programy ako je - Viva tv (nemecka), SAT.1 (nemecka) Super RTL (nemecka) MTV music (anglicka) Viasat Explorer (dabingom ceskym) potom este nejake Rai Uno (po taliansky tam hovoria) TA3 (nase slovenske) STV1, STV2, STV3, JOJ, Markiza, Music Box (nas slovensky) M1, RTL Klub (madarsky) TV2 (madarsky) Euro Sport mi na nej spolu aj s Discovery a Animal Planet idu perfektne obraz dobry aj zvuk len obraz ide trocha horsie ked je burka ale inac je to pohoda nejake radia nam idu a dost kvalitne, pokial viem co som zatial mal su to: Jemne Melodie, SRo 1, Expres, Kiss, Hornet, Kosice a Presov radio a minule aj Bratislavske radio Metropola co mi prislo dost zaujimave... aka mala antena izbova, ktora sa zapina na elektrinu a strcis uz len kabel do tekly a zapnes tu antenu chytam takmer vsetko zaklady a neviem cim to moze byt, pred asi pol rokom sme mali doma aj VH1 a Private Blue ked sme ju otocili smerom na Nemocnicu Amslico teraz uz nie ale ide nam Hustler Blue ked je otocena presne na tu Banu a tak, mozno bude niekto vediet cim to je tak uvitam reakciu na to, pretoze ako su programy: SAT1, Explorer, Rai Uno, Super RTL, RTL Klub... tak take na normalnej kablovke od UPC nemame a tak ....
Je mozne v CR sirit v KTV aj slovenske TV stanice?
ale majak tu pise prispevky aj suvisiace k teme
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň